El risc de rebrot a Catalunya, gràfic a gràfic: totes les regions, al voltant dels 300 punts

La regió de l'Alt Pirineu i l'Aran té el risc més alt de rebrot de tot Catalunya, amb 324 punts. El més baix el tenen les Terres de l'Ebre, amb 269.

Laura AlmarActualitzat

La situació de la pandèmia per coronavirus a Catalunya és "molt preocupant", ha admès aquest diumenge el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Per mirar de controlar l'expansió de la Covid, Argimon ha anunciat dues noves mesures: ha instat les empreses a fomentar el teletreball i ha anunciat que les universitats hauran de fer classes virtuals i no presencials durant quinze dies.

Però, quin és el retrat de la pandèmia a tot el territori? L'índex de propagació del virus continua pujant a tot Catalunya i se situa aquest diumenge en els 289 punts.
 

 

Repassem quina és la situació per cada regió sanitària.

A l'Alt Pirineu i l'Aran, l'índex de risc de rebrot és el més alt de Catalunya i se situa per sobre dels 300 punts. Concretament, en els 324,27. Una xifra molt elevada, però que no té res a veure amb la punta que hi va haver a mitjans de setembre, quan va superar els 600 punts. Hi ha actualment 6 persones ingressades a l'hospital, però cap a l'UCI. La taxa de contagi és de l'1,36, lleugerament per sobre de la mitjana catalana.
 

 
 

Al Camp de Tarragona, l'índex de risc de propagació s'ha disparat els últims dies fins als 295,72 punts, fregant els 300. La taxa de contagi és d'1,67, la més alta de tot Catalunya. Hi ha 72 pacients ingressats, 19 a l'UCI.
 

 
 

A la Catalunya Central, l'índex de risc de rebrot també se situa per sobre dels 300 punts: 313,14. Amb 64 pacients ingressats als hospitals (11 a l'UCI), té un índex de contagi d'1,17, per sota de la mitjana de Catalunya.
 

 

A Girona, tot i la tendència creixent, encara no s'arriba als 300 punts i es queda en els 279,05. Cal recordar, però, que per sobre dels 200 punts es considera que el risc de rebrot és molt alt. Hi ha 87 persones als hospitals, de les quals 23 a les UCI.
 

 
 

A Lleida, l'índex de risc de transmissió és del 306,31. També creix, però queda lluny de l'alarmant 939 del 15 de juliol, quan es va haver de confinar perimetralment el Segrià. Hi ha 19 pacients ingressats, 9 a les UCI. La taxa de reproducció de la Covid, però, és alta: 1,61.
 

 
 

Les Terres de l'Ebre han experimentat un repunt molt lleuger en el risc de rebrot i ara és del 269,75. Cal tenir en compte, però, que a finals de setembre se situava per sobre dels 500 punts. Actualment hi ha 16 pacients ingressats, dels quals 2 a l'UCI. La taxa de contagi és la més baixa de tot Catalunya i aconsegueix situar-se per sota de l'ideal 1: és del 0,81.
 

 
 

Finalment, a Barcelona ciutat, la situació continua empitjorant. L'índex de risc de rebrot és del 317,77, una xifra lleugerament superior a la d'aquest dissabte, quan va superar els 300 punts.

L'àrea metropolitana nord la supera i té un índex de risc del 323,82. Per contra, la metropolitana sud aconsegueix mantenir-se per sota dels 300 punts: 232,45.
 

 
 

La taxa de contagi a Barcelona ciutat és la més alta de les tres i es queda en l'1,48.

Per a més detalls sobre la incidència de casos de la Covid per cada regió sanitària, consulta el mapa interactiu.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut