Madrid

El PSOE qualifica d'"extremadament greu" el robatori d'armes a França i creu que s'ha intentat boicotejar el debat europeu

El portaveu del grup socialista al Congrés, Diego López Garrido, ha admès que el robatori de més de 300 pistoles a França és un fet "extraordinàriament greu" i "molt negatiu", amb el qual "els terroristes han volgut boicotejar" el debat del Parlament Europeu. No obstant això, ha subratllat que encara no ha estat confirmada l'autoria d'ETA, per la qual cosa ha eludit pronunciar-se sobre com afecta l'alto el foc.

Actualitzat
"Sembla que és ETA qui ha perpetrat el robatori a França, un dia abans del debat en el Parlament Europeu i el sentit sembla clar: ETA ha volgut boicotejar aquest debat", ha insistit el portaveu del grup socialista al Congrés.

No obstant això, en ser preguntat sobre com valorava aquest robatori i si això podia conduir a una ruptura de l'alto el foc, López Garrido ha indicat que és un fet "extraordinàriament greu" i ha recalcat que encara no està totalment confirmada l'autoria d'ETA, tot i que les hipòtesis apunten a la banda terrorista.

"S'ha de verificar completament la investigació i, un cop es produeixi, hi haurà temps de pronunciar-se", ha afirmat López Garrido, per afegir després que s'ha d'"esperar" a que acabin les investigacions que s'estan fent a França.
Anar al contingut