Barcelona

El PSC i CiU tornen a criticar la crema de fotos del rei i demanen obertura de mires

Les declaracions del rei Joan Carles I les han valorades, a Catalunya, tant el PSC com Convergència i Unió. Els socialistes han demanat que no es traslladi una imatge radical de Catalunya i els nacionalistes ho han aprofitat per reivindicar el seu paper en el procés democràtic.

Actualitzat
El PSC i Convergència i Unió han acollit amb respecte les paraules del monarca. José Montilla va fer aquest dissabte una oberta defensa de la figura del rei en el consell nacional del PSC i, aquest dilluns, Miquel Iceta, durant la presentació d'un web que permetrà fer aportacions per modernitzar el partit, s'hi mostrava d'acord. Tot i això, Iceta remarca la necessitat de no confondre ni traslladar la falsa imatge que la societat catalana està radicalitzada.

Des de Convergència i Unió, aquests dies Artur Mas també s'ha mostrat obertament crític amb la crema de fotos del rei. A CiU no discuteixen la contribució del monarca a la democràcia, però, seguidament, remarquen que també els nacionalistes hi han tingut un paper clau.
Anar al contingut