L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos
L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos
Madrid

El president sortint del TC diu que el diàleg amb Catalunya és "urgent i inexcusable"

Pérez de los Cobos limita aquest diàleg al compliment de la Constitució i la llei i ha insistit que "cap poder públic" pot considerar sobirana "cap fracció del poble espanyol"

RedaccióActualitzat

El president sortint del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, ha reiterat aquest dimecres que aquest tribunal no pot solucionar tots els conflictes polítics i ha fet una crida "urgent i inexcusable" al diàleg en el conflicte obert entre Catalunya i Espanya.

Pérez de los Cobos ho ha dit en el discurs de comiat com a president de la institució, juntament amb els altres tres membres que han plegat amb el mandat caducat de feia anys.

En el discurs, Pérez de los Cobos ha dit que el dret a decidir és una aspiració política susceptible de ser defensada en el marc de la Constitució i ha avisat que el TC no ha de resoldre els problemes de fons polític. Però també ha insistit que el poble espanyol és sobirà "de manera exclusiva i indivisible".

Pérez de los Cobos ha fet referència a altres ocasions en què ha expressat idees similars:

"La tensió no ha parat. Crec que aquell plantejament i la nostra crida al diàleg polític segueixen sent vàlids. I afegiré que crec que s'han convertit en una necessitat inexcusable i urgent. El diàleg polític, en democràcia, no pot ni ha de ser una realitat episòdica o conjuntural."

"Un diàleg, esclar, que s'ha de practicar des del respecte a la Constitució i a la llei, perquè, quan aquestes no es respecten, el primer deure de l'estat és el de garantir-ne l'observança."

"Si en l'actual ordenament constitucional només el poble espanyol és sobirà, i ho és de manera exclusiva i indivisible, a cap altre subjecte o òrgan de l'estat o a cap fracció d'aquest poble pot un poder públic atribuir-li la qualitat de sobirà."

 

Anar al contingut