Madrid

El PP reconeix la "magnífica" gestió de Bárcenas després que ha demanat la baixa temporal

El Partit Popular ha confirmat que ha rebut les comunicacions de Luis Bárcenas en què demana la dimissió com a tresorer i la baixa temporal del partit. Els populars han volgut reconèixer en un comunicat la "magnífica gestió" de Bárcenas, a qui el jutge que instrueix el "cas Gürtel" situa al centre de la presumpta trama corrupta que suposadament dirigia Francisco Correa. L'acusen de rebre 1,3 milions d'euros en comissions a canvi de contractes.

Actualitzat
En un comunicat difós a través de la seva pàgina web, el Partit Popular confirma que ha rebut les comunicacions en què Bárcenas dimiteix definitivament com a tresorer del partit i demana la baixa temporal.

En aquest mateix document, el PP aprofita per fer un reconeixement públic del que descriuen com una "magnífica gestió" de Bárcenas i li agraeixen la "lleialtat que ha demostrat al partit i als seus dirigents". A més, el PP afegeix que estan convençuts que Bárcenas demostrarà la seva innocència en el "cas Gürtel".

Luis Bárcenas continuarà sent senador -en principi-, però s'integrarà al grup mixt després que aquest dijous al matí ha demanat la baixa temporal del partit i la renúncia definitiva com a tresorer. Les decisions de l'extresorer popular arriben dos dies després que s'han sabut els detalls del sumari del "cas Gürtel", que el situen al centre de la presumpta trama corrupta.

20 anys darrere les finances del PP

Bárcenas, nascut a Huelva i llicenciat en Ciències Empresarials, trenca amb una etapa de més de dues dècades amb responsabilitat sobre els comptes del PP.

Des dels anys 80 va treballar ininterrompudament com a gerent i, a partir del congrés de la formació de València del juny del 2008, més específicament com a tresorer, unes funcions de les quals ja es va apartar temporalment al juliol, davant els indicis de relació amb la trama Gürtel i just una setmana abans que el Tribunal Suprem decidís investigar-lo.

Bárcenas ha fet el gruix de la carrera política al partit, exceptuant el seu paper com a senador per Cantàbria, un càrrec que ostenta des de la legislatura passada.
Anar al contingut