Martínez-Maíllo: "Ens hem anat carregant de raons i hem hagut de recórrer al 155 obligats per les circumstàncies" (EFE)
Martínez-Maíllo: "Ens hem anat carregant de raons i hem hagut de recórrer al 155 obligats per les circumstàncies" (EFE)
Madrid

El PP demana al PSOE i al PSC que defensin "amb convicció" el 155

Ho ha reclamat el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, que ha dit que espera que els socialistes resolguin "com més aviat millor" les seves diferències internes

RedaccióActualitzat

El Partit Popular reclama tant al PSOE com al PSC que defensin de manera convençuda l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Ho ha dit el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, en declaracions a RNE. El dirigent popular ha subratllat que la defensa d'aquest article serà bona per a Espanya i també per al Partit Socialista: "No hem de demanar perdó per les cantonades [per aplicar el 155]. Ens hem anat carregant de raons i hem hagut de recórrer al 155 obligats per les circumstàncies."

En aquest sentit, Martínez-Maíllo ha explicat que espera que els socialistes resolguin "com més aviat millor" les seves diferències internes i defensin amb "absoluta convicció" l'ús d'aquest instrument constitucional. El coordinador del PP descarta que es pugui esquerdar la unitat dels partits constitucionalistes, i ha assegurat que els populars estan "molt satisfets" amb la interlocució i el grau de suport del PSOE en aquesta crisi.

Fernando Martínez-Maíllo ha insistit que el president de la Generalitat té encara fins divendres -dia previst perquè el ple del Senat aprovi l'aplicació del 155- per rectificar i convocar eleccions. Segons Maíllo, una convocatòria electoral a Catalunya "seria una bona notícia". Ha puntualitzat, però, que aquests comicis s'haurien de fer d'acord amb la llei del règim electoral general (LOREG) i no pot anar acompanyada d'una declaració d'independència.

♦ Històrics del PSC demanen als socialistes que s'oposin al 155

ARXIVAT A:
Article 155
Anar al contingut