El PP acusa Puigdemont d'"internacionalitzar el ridícul" des de Brussel·les

El PP avisa que no els tremolarà el pols a l'hora de tornar aplicar el 155 si cal, després de les eleccions del 21 de desembre
El PP acusa Puigdemont d'"internacionalitzar el ridícul" des de Brussel·les
Brussel·les

El PP acusa Puigdemont d'"internacionalitzar el ridícul" des de Brussel·les

El PP avisa que no els tremolarà el pols a l'hora de tornar aplicar el 155 si cal, després de les eleccions del 21 de desembre
Redacció Actualitzat

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat que el que està fent Carles Puigdemont des de Brussel.les és "internacionalitzar el ridícul" i no el conflicte, com diu, perquè no existeix el conflicte, i ha advertit que el president cessat pel govern espanyol acabarà finalment compareixent davant la justícia de debò, l'espanyola, "pels seus actes" i "no per les seves idees".

Així ho ha dit en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, on ha lamentat que l'estada de Puigdemont a Brussel·les "avergonyeix profundament tothom" perquè s'ha anat al "cor d'Europa", quan "no es pot pertànyer a Europa quan no es respecten les llibertats", i ho ha fet només per "evitar l'acció de la justícia", però "no li servirà de res".

El número tres del PP ha qualificat de "moderada i pausada" la intervenció del 155 de la Constitució. Una acció, ha defensat, que ha permès "unir els demòcrates".

De cara a les eleccions del 21D, Martínez-Maillo ha advertit que l'alternativa constitucionalista a Catalunya "ha de passar pel PP" i ha de tenir com a "vèrtex" aquest partit. En aquest sentit, ha dit que el PP es presentarà com un partit "útil" i com el que "ha frustrat els plans independentistes", amb el suport d'altres formacions polítiques. Considera també que és una "oportunitat per acabar amb la confrontació i recuperar la normalitat" i ha de servir per "acabar amb les mentides" de l'independentisme, "unir el que mai s'hauria d'haver separat" i "tornar la dignitat a Catalunya". 

Finalment, el coordinador general del PP ha advertit que el seu partit està "molt vigilant" amb els mitjans públics de Catalunya i presentarà les denúncies necessàries si consideren que no es garanteix la pluralitat.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Rafael Hernando, ha avisat que no els tremolarà el pols a l'hora de tornar aplicar el 155 si cal, després de les eleccions del 21 de desembre. Segons Hernando, el govern espanyol ja té el 155 per la mà i no dubtarà ni un moment a tornar-lo a aplicar quan ho cregui convenient: 

Hernando fa extensiu l'avís a la resta de comunitats autònomes. Ha afirmat que seran implacables contra qualsevol territori que vulgui trencar Espanya

TEMES:
Procés català Article 155 Govern empresonat Eleccions 21D

ÀUDIOS RELACIONATS