Brussel·les

El PP acusa Puigdemont d'"internacionalitzar el ridícul" des de Brussel·les

El PP avisa que no els tremolarà el pols a l'hora de tornar aplicar el 155 si cal, després de les eleccions del 21 de desembre

RedaccióActualitzat

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat que el que està fent Carles Puigdemont des de Brussel.les és "internacionalitzar el ridícul" i no el conflicte, com diu, perquè no existeix el conflicte, i ha advertit que el president cessat pel govern espanyol acabarà finalment compareixent davant la justícia de debò, l'espanyola, "pels seus actes" i "no per les seves idees".

Així ho ha dit en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, on ha lamentat que l'estada de Puigdemont a Brussel·les "avergonyeix profundament tothom" perquè s'ha anat al "cor d'Europa", quan "no es pot pertànyer a Europa quan no es respecten les llibertats", i ho ha fet només per "evitar l'acció de la justícia", però "no li servirà de res".

El número tres del PP ha qualificat de "moderada i pausada" la intervenció del 155 de la Constitució. Una acció, ha defensat, que ha permès "unir els demòcrates".

De cara a les eleccions del 21D, Martínez-Maillo ha advertit que l'alternativa constitucionalista a Catalunya "ha de passar pel PP" i ha de tenir com a "vèrtex" aquest partit. En aquest sentit, ha dit que el PP es presentarà com un partit "útil" i com el que "ha frustrat els plans independentistes", amb el suport d'altres formacions polítiques. Considera també que és una "oportunitat per acabar amb la confrontació i recuperar la normalitat" i ha de servir per "acabar amb les mentides" de l'independentisme, "unir el que mai s'hauria d'haver separat" i "tornar la dignitat a Catalunya". 

Finalment, el coordinador general del PP ha advertit que el seu partit està "molt vigilant" amb els mitjans públics de Catalunya i presentarà les denúncies necessàries si consideren que no es garanteix la pluralitat.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Rafael Hernando, ha avisat que no els tremolarà el pols a l'hora de tornar aplicar el 155 si cal, després de les eleccions del 21 de desembre. Segons Hernando, el govern espanyol ja té el 155 per la mà i no dubtarà ni un moment a tornar-lo a aplicar quan ho cregui convenient: 

Hernando fa extensiu l'avís a la resta de comunitats autònomes. Ha afirmat que seran implacables contra qualsevol territori que vulgui trencar Espanya

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonatEleccions 21D
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut