El potencial d'infecció dels infants podria ser molt menor del que s'havia suposat
Un pare amb un nen petit a Barcelona (ACN/Mar Vila)

El potencial d'infecció dels infants podria ser molt menor del que s'havia suposat

Un nen francès de 9 anys no va encomanar la Covid-19 a ningú tot i estar en contacte amb 172 persones

Xavier DuranActualitzat

Un nen de nou anys, infectat amb el virus, no va contagiar ningú tot i estar en contacte amb 172 persones en una estació d'esquí a França. El cas està descrit a la revista Clinical Infectious Diseases.

L'objectiu dels investigadors de l'Agència Nacional de Salut Pública, encapçalats per Kostas Danis, era identificar els casos de Covid-19 derivats d'un home britànic que l'havia contret a Singapur.

Va ser el primer britànic a qui es va detectar el virus. Es tracta d'un home de negocis, Steve Walsh, que havia viatjat a Singapur, al gener, per assistir a una conferència.

Posteriorment, l'home va anar amb la seva família a l'estació d'esquí francesa de Les Contamines-Montjoie, vora el Mont Blanc. S'hi va estar del 24 al 28 de gener.

Sense ser-ne conscient, Walsh va passar la infecció a diverses persones amb qui va conviure. La majoria van contraure el virus. En total, devien ser unes onze.
 

Els nens no són els grans transmissors

Una d'aquestes persones va ser un nen de nou anys, que només va presentar símptomes lleus i no va transmetre el virus ni als seus germans ni a cap de les 172 persones de qui va estar a prop. El nen va assistir a classes d'esquí a tres escoles diferents.

Els seus nivells de càrrega vírica eren molt baixos, i això pot explicar en part per què no el va encomanar a ningú. Però els autors també creuen que els nens no són la principal font per escampar el virus:

"El fet que un nen infectat no transmetés la malaltia tot i les interaccions properes dintre les escoles suggereix que el potencial de transmissió en els nens és diferent."


Amb cura, però sense posar-se gaire nerviosos

Així, els nens no són immunes al coronavirus, però el potencial d'infecció seria molt menor del que s'havia suposat, segons explicava aquest diumenge Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio:

"Probablement s'ha magnificat la importància dels nens en aquesta infecció com a propagadors. S'ha extrapolat tot de la grip i en aquesta infecció els nens tenen menys proporció de malaltia i menys d'infeccions. S'ha d'anar amb cura, però sense posar-se gaire nerviosos."

El doctor Rodrigo assenyalava que hi ha dades molt bones d'Islàndia, d'un creuer japonès on hi havia nens i adults, i d'altres llocs, que deixen bastant clar que els nens no són els grans propagadors de la infecció.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut