Una turista fa fotos al centre de Barcelona
Una turista fa fotos al centre de Barcelona (ACN/Miquel Vera)

El pont de Tots Sants allarga una temporada turística equiparable a la del 2019

La majoria d'hotels de Barcelona registren ocupacions d'entre el 80 i el 90 per cent, unes xifres similars als nivells prepandèmia, amb molts turistes estrangers

L'ocupació hotelera d'aquest pont de Tots Sants confirma que aquest serà el colofó d'una temporada d'estiu gairebé normal, com el 2019. Caldrà veure com impacta la inflació en la temporada d'hivern i la campanya de Nadal, però de moment aquests quatre dies són satisfactoris.

Al delta de l'Ebre, l'ocupació ha estat gairebé del 100%, amb la potenciació al territori del turisme sostenible i el producte local a la Festa de l'Ecoturisme. Durant el cap de setmana, s'han organitzat a la Ràpita degustacions d'ostres, arròs i altres productes de la zona, a més de música en directe o una bicicletada al Delta, per promocionar-ne l'ús.

El sector turístic de la demarcació de Tarragona tanca un any "espectacular" que es queda a prop de les xifres del 2019. Segons la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, entre gener i finals de setembre s'han registrat 17,5 milions de pernoctacions, un 7,6% menys que el 2019, l'últim any abans de la pandèmia. Amb més detall, la Costa Daurada ha perdut un 9,1% de les pernoctacions, però les Terres de l'Ebre han crescut un 16,5%.

Turistes en banyador a Cambrils en un establiment ambientat de Halloween (CCMA)

El panorama positiu per al sector s'allarga més enllà de la temporada d'estiu, amb "el clima i una oferta més diversificada amb aspectes esportius, Halloween o el que vagi sorgint", diu la presidenta de la federació, Berta Cabré, que afegeix que "aquest és el camí" perquè els establiments puguin estar oberts cada vegada més temps i la destinació atregui cada vegada més visitants.

Tot i això, també parla d'un "marge comercial reduït" per l'augment dels costos de l'energia i els subministraments, combinat amb "una contenció dels preus de venda", sobretot perquè s'han hagut de respectar els preus pactats amb els turoperadors a principis d'any.

Els turistes tornen a omplir el passeig de Gràcia (ACN/Miquel Vera)

Ciutat de Barcelona

La ciutat de Barcelona és una de les principals destinacions per als turistes europeus i espanyols, juntament amb Madrid, les Canàries i les Balears, aprofitant que l'estiu s'està allargant i les bones temperatures encara permeten visitar destinacions de sol i platja.

Els hotels freguen el ple aquest cap de setmana, la majoria amb ocupacions entre el 80 i 90%. Deixen enrere un molt bon setembre i octubre amb ocupacions molt altes, i amb xifres similars als nivells prepandèmia, tant de turistes que venen a passar les vacances, com dels que venen per negocis, fires o convencions.

Sobretot hi ha molts grups de turistes francesos, italians, britànics i també americans, segons les guies turístiques oficials.

Una turista a l'aeroport del Prat
Els vols a l'aeroport del Prat, aquest pont, són semblants als d'abans de la pandèmia (ACN/Lourdes Casademont )

L'aeroport de Barcelona és un altre termòmetre de la situació. Entre dijous passat i dimarts que ve, hi ha programats 4.900 vols, és un 95% respecte al 2019, ja totalment recuperat. La majoria de vols són internacionals, a destinacions europees i Amèrica.

Ryanair ha cancel·lat la vaga prevista per a aquest cap de setmana del personal de terra, però es manté la vaga dels tripulants de cabina de Vueling, que arrencarà l'1 de novembre, i que podria afectar la tornada a casa d'alguns catalans.

A la demarcació de Lleida, es calcula una ocupació turística del 75% durant el pont de Tots Sants als establiments d'hoteleria, turisme rural i bungalous de les zones turístiques de les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La majoria de visitants en aquestes dates són de mercats de proximitat, bàsicament catalans, i s'han organitzat diverses activitats per a tots els públics relacionades amb natura, cultura i gastronomia.

Les consultes han augmentat a l'Oficina de Turisme de l'Estartit (ACN)

Al Baix Empordà, l'Estartit és un altre exemple de localitat turística que ha recuperat el mercat estranger durant aquest estiu, al mateix temps que ha consolidat el nombre de visitants de proximitat.

L'Oficina de Turisme ha registrat aquest estiu més consultes que l'estiu del 2019. El turisme francès segueix sent el puntal en la destinació turística de l'Estartit, Torroella de Montgrí i les illes Medes, amb 1 de cada 3 visitants.

A més, en l'últim any han augmentat molt les consultes de visitants italians, escandinaus o de l'Europa de l'Est i, en menys mesura, també d'alemanys, holandesos i belgues.

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut