Mariano Rajoy en el ple del Congrés dels Diputats
Mariano Rajoy en un ple del Congrés dels Diputats

Els polítics testificaran primer en el judici per distanciar declaracions i campanya

Rajoy, Santamaría, Montoro, Torrent, Aragonès, Colau i Rufián, entres els testimonis citats pel Suprem

RedaccióActualitzat

Els testimonis que tenen o han tingut responsabilitat política seran els primers a declarar en la fase testifical del judici pel procés. El Tribunal Suprem vol distanciar al màxim els interrogatoris de caràcter més polític i la campanya electoral, que començarà el 12 d'abril.

Entre els polítics que passaran per la sala segona del Tribunal Suprem hi ha excàrrecs del govern espanyol com Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría o Cristóbal Montoro. També hi ha molts polítics catalans com el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o el diputat d'ERC Gabriel Rufián.

 


Després dels processats

Els testimonis seran citats a declarar quan acabin els interrogatoris dels processats, que en falten 10. Després dels torns d'Oriol Junqueras i Quim Forn dijous passat, aquest dimarts es reprendrà el judici amb la declaració de Jordi Turull i el seguirà Raül Romeva.

Des de la convocatòria d'eleccions generals per al 28 d'abril que va anunciar Pedro Sánchez dimecres passat, un dels grans dubtes és com afectarà la campanya el judici. Fonts del Suprem ja van confirmar la setmana passada que el judici no se suspendrà durant la campanya electoral en cas de coincidir, perquè també va apuntar que la vista oral podria haver acabat.

Hi ha un partit polític, Vox, que exerceix d'acusació popular i que tindrà presència mediàtica durant la campanya si el judici oral no ha acabat. El Suprem va dir que l'actual marc jurídic ho permet i, per tant, no és motiu per aturar la vista.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut