Els exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva
Els exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva
Madrid

Guia del judici del procés, dia 4: declaren Turull i Romeva

Actualitzat

Aquest dimarts es reprèn el judici del procés previsiblement amb les declaracions dels exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva.

En aquesta segona setmana de judici, Turull té la intenció de contestar a les preguntes de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat, com ja va fer Joaquim Forn dijous passat, segons van avançar a TV3 fonts de la seva defensa. No ho farà a l'acusació popular de Vox.

La Fiscalia demana per a l'exconseller de la Presidència 16 anys de presó pels delictes de rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat demana 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i malversació, i l'acusació popular de Vox demana 74 anys de presó per rebel·lió, organització criminal i malversació.

 

 

Qui va ser candidat a la presidència de la Generalitat ha estat empresonat en dos períodes: el primer, de novembre a desembre del 2017, quan va quedar en llibertat. El 23 de març del 2018, però, el jutge del Suprem Pablo Llarena el va tornar a enviar a la presó, i encara hi continua.

És el mateix cas de l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva, que ha passat exactament els mateixos mesos a la presó. En aquest cas, la Fiscalia demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació, l'Advocacia de l'Estat demana 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i malversació, i Vox també demana 74 anys de presó per rebel·lió, organització criminal i malversació.

 

 

A diferència de Turull, Romeva vol seguir la línia d'Oriol Junqueras i només contestar a les preguntes del seu advocat, Andreu Van den Eynde. Segons va justificar la seva defensa, no volen respondre a la Fiscalia perquè, diuen, no ho han fet durant tota la instrucció i no volen legitimar el fiscal perquè consideren que es tracta d'un judici polític.

 

El judici, segons va anunciar el president del tribunal, Manuel Marchena, es reprèn aquest dimarts a l'hora habitual, les 10 del matí. En funció de quant s'allargui la declaració de Turull, es podrà sentir Romeva, previsiblement a la tarda.

Les declaracions, en principi, continuaran amb l'ordre establert marcat per la Fiscalia, tret que les defenses demanin algun canvi. Així, després de Turull i Romeva tocaria, per aquest ordre, a Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut