Un dels diorames recrea la batalla del Bruc a Montserrat
Un dels diorames recrea la batalla del Bruc a Montserrat (Foto: ACN)
Sallent

El poble de Sallent recrea amb més de 2.000 Playmobils la història de la comarca

Amb un total de deu diorames es fa un recull històric des de l'època dels ibers fins a l'actualitat. La mostra inclou elements tan diversos com la recreació de la batalla del Bruc, l'església de Sant Sebastià o un grup de castellers.

RedaccióActualitzat
El municipi de Sallent, al Bages, acull del 5 al 18 de novembre la primera Fira del Playmobil de la Catalunya Central. L'exposició explica els passatges històrics del Bages i mostra elements singulars del patrimoni en forma de diorames amb més de 2.000 Playmobils. Amb un total de 10 diorames es fa un recull històric des de l'època dels ibers fins a l'actualitat. L'exposició, que es podrà veure a l'espai del Central Cat de Sallent, incorpora un vessant didàctic destinat a complementar les visites escolars que s'acostin fins a l'exposició. La mostra està organitzada pel Central Cat i l'associació Som Clicks. Els fons recol·lectats s'entregaran als infants de Càrites Sallent a través de caixes de Playmobil.

Un dels diorames més representatius és la recreació de la batalla del Bruc, que va tenir lloc a Montserrat durant el juny del 1808. Segons l'organitzadora de la fira, Cristina Belmonte, aquesta representació ha suposat un autèntic repte per als creadors de la mostra i que a més s'hi poden trobar diorames sorprenents "per la cura extrema dels detalls i de l'ambientació". També s'hi pot trobar un diorama gegant, de 225x180 centímetres, que representa la vida al voltant d'un castell medieval. Aquesta escena inclou el castell de Sallent, la sèquia i l'església parroquial de Sant Sebastià.

L'exposició també inclou un espai per a elements del patrimoni festiu de Catalunya com la sardana, els diables o els castellers. Les figuretes amb què s'han fet els diorames pertanyen a col·leccions privades dels membres de l'entitat Som Cliks. El Central Cat va reorientar l'estiu passat la seva funció i model de gestió. El seu objectiu se centra a convertir les instal·lacions del Central Cat en un punt de referència per al lleure i la cultura de la comarca del Bages. També pretén esdevenir un pol de dinamització i de generació de propostes.





Anar al contingut