El poble d'Almoradí, al Baix Segura, totalment aïllat per l'aigua

RedaccióActualitzat

Almoradí, al Baix Segura, ha quedat aïllat quan el trencament d'una mota ha causat un desbordament del riu Segura, que ha inundat tots els accessos al poble. El riu ha arribat a evacuar 50 metres cúbics d'aigua per segon.

 

 

Des de la nit de divendres, la Confederació Hidrogràfica del Segura treballa per arreglar el trencament, que ja va causar inundacions divendres.

 

 

 

Mota del riu Segura trencada a Almoradí (EFE)

 

La situació, però, s'ha agreujat a la nit per les pluges que han caigut a la zona a partir de les 5 de la matinada, que han deixat 20 litres per metre quadrat.

 

 

Cap a dos quarts de sis, l'Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana maquinària pesant i explosius.

 

 

 

 

Un nadó de poques setmanes ha hagut de ser rescatat per efectius de l'UME (Unitat Militar d'Emergències):

 

 

Al matí, l'equip del govern local s'ha reunit amb representants d'emergències i han fet un comunicat en què destaquen la urgència d'atendre les persones que treballen per normalitzar la situació:

"La urgència és atendre les persones que estan treballant en el trencament del riu. La pluja ha tornat a complicar molt la situació. Les cisternes d'aigua no hi poden accedir."

Per això, demanen "comprensió i tranquil·litat" i expliquen que continuen treballant amb l'UME per recuperar el subministrament d'aigua. Divendres ja hi va haver talls per la crescuda del riu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut