Barcelona

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova pagar sous als consellers de districte

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la modificació del reglament de funcionament dels districtes de la ciutat perquè deu consellers, un per districte, cobrin un sou per dedicació exclusiva i cinquanta més siguin remunerats per dedicació parcial. La mesura permetrà que els deu consellers a temps complet rebran un sou brut anual d'uns 40.000 euros, mentre que els 50 consellers a temps parcial cobraran uns 18.000 euros anuals. Fins ara, els representants dels districtes cobraven per dietes, que anaven dels 400 als 800 euros per conseller. A la sessió plenària d'aquest mes de maig, també s'ha formalitzat el relleu d'Imma Mayol, cinquena tinent d'alcalde, al capdavant del grup municipal d'Iniciativa-Verds. Ricard Gomà, segon tinent d'alcalde, la substitueix.

Actualitzat

L'aprovació de la modificació del reglament de funcionament dels districtes s'ha fet amb els vots a favor de l'equip de govern municipal, que ocupa en minoria PSC i ICV-EUiA, a més de CiU i PP, i el vot en contra d'ERC. Amb la reforma, els deu consellers a dedicació completa són membres de la Comissió de Govern, mentre que en el cas dels cinquanta consellers a temps parcial, s'atribueix un representant per districte a cada grup municipal.

Segons l'alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, el canvi significa un reconeixement a les tasques que ja desenvolupen els consellers de districte. També s'han mostrat a favor dos dels grups a l'oposició al consistori com el PP i CiU. El regidor convergent Joaquim Forn, ha demanat que els consellers de districte tinguin "funcions resolutives" i siguin més propers als ciutadans amb la seva "elecció directa".

De la seva part, el president d'ERC a l'ajuntament, Jordi Portabella, ha dit que el nou reglament és un "error estratègic", ja que els nous "seixanta sous polítics no tenen les competències ampliades ni clares", i ha criticat que les seves retribucions "engreixaran any rere any el pressupost del conjunt de la ciutat".

Mayol demana més presència femenina a la presidència del ple

En el dia en què ha estat rellevada de la presidència del grup municipal d'ICV-EUiA, Imma Mayol ha demant que els altres grups municipals contribueixin a tenir dones a la presidència del consell plenari. La cinquena tinent d'alcalde de Medi Ambient ha canviat de seient a la sala de plens i ha deixat el seu lloc al capdavant de la formació al també ecosocialista Ricard Gomà, que ocupa la segona tinència d'alcaldia d'Acció Social i Ciutadania.

Sobre el seu nou seient, a la primera fila de l'hemicicle que ocupa l'equip de govern, Mayol ha dit: "M'he acostumat ràpidament, com si hagués estat tota la vida asseguda aquí".

Anar al contingut