"Presos polítics a l'Espanya contemporània", l'obra de Santiago Sierra retirada d'Arco (ACN)
"Presos polítics a l'Espanya contemporània", l'obra de Santiago Sierra retirada d'Arco (ACN)

El Parlament Europeu veta l'exposició d'Arco sobre presos polítics

Tampoc s'hi veurà una altra exposició sobre "el constitucionalisme a Catalunya"

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu no acollirà l'exposició "Presos polítics a l'Espanya contemporània" retirada d'Arco i que havia proposat l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé.

Ho ha decidit el grup de 5 eurodiputats encarregats d'avaluar les propostes d'exposicions a la cambra. Tampoc han admès una altra exposició sobre "el constitucionalisme a Catalunya" proposada per l'eurodiputada Teresa Giménez Barbat, exmembre d'UPyD.

Notícia relacionada: Xiulets a Àngel Ros en la inauguració de l'obra censurada a Arco

 

Evitar "reaccions adverses"

La motivació del rebuig és que la normativa no admet exposicions que puguin generar "disturbis", i han considerat que totes dues exposicions podien provocar "reaccions adverses".

Fonts del Parlament Europeu han assegurat que s'han rebutjat altres exposicions per aquests motius, amb temàtiques com ara l'avortament, la revolució botxevic o l'Iran.

Precisament el 2013 es va rebutjar una exposició sobre fosses comunes proposada per l'aleshores eurodiputat Raül Romeva.

Notícia relacionada - L'autor de l'obra sobre presos polítics retirada d'Arco: "És un acte de censura"

 

Solé es queixa de la decisió

L'eurodiputat proposant, Jordi Solé, s'ha queixat a Twitter que no se l'informés a ell abans que a la premsa, i ha dit que en farà una valoració quan li arribi la comunicació oficial de la decisió:

 


 

Anar al contingut