Fotografies de l'artista alemany Thomas Ruff, al lloc on hi havia l'obra de Santiago Sierra sobre "presos polítics"
Fotografies de l'artista alemany Thomas Ruff, al lloc on hi havia l'obra de Santiago Sierra sobre "presos polítics"

L'autor de l'obra sobre presos polítics retirada d'Arco: "És un acte de censura"

L'empresari Tatxo Benet compra la sèrie de fotografies sobre presos polítics retirada d'Arco

Actualitzat

Dures crítiques per censura i atac a la llibertat d'expressió per la retirada d'una obra sobre presos polítics a la fira d'ARCO de Madrid. Després d'estar unes hores buida, la paret on hi havia retrats d'Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, entre d'altres, ara hi ha fotografies de l'artista alemany Thomas Ruff.

L'autor de la peça, l'artista madrileny Santiago Sierra, ha dit que Ifema "no és ningú per dir a ARCO, a la galeria" o a ell mateix què poden exposar. Sierra qualificat la mesura "d'acte de censura" en unes declaracions a l'agència Efe:

"És un acte de censura primitivista i lamentable"

L'artista considera que la retirada de la mostra danya "seriosament" la imatge de la fira i també de l'estat espanyol.

Tatxo Benet, el comprador de la mostra

Segons ha pogut saber TV3, l'empresari català Tatxo Benet és el particular que ha comprat per 80.000 euros la sèrie de fotografies "Presos polítics en l'Espanya contemporània", retirada de la fira d'art contemporani ARCO. Entrevistat al programa "Més 324", Benet ha explicat que posarà l'obra "a disposició de qualsevol galeria d'art o qualsevol museu d'Espanya que vulgui exposar-la".

L'empresari ha qualificat d'"escàndol monumental" que, al segle XXI, "es pugui coartar la llibertat d'expressió i la llibertat artística d'aquesta manera". Segons ha explicat, quan va conèixer l'existència d'aquesta obra, va encarregar a un amic seu galerista que la comprés perquè "trobava que era una experiència artística molt interessant". Tot plegat, abans que es retirés del festival d'art contemporani.

 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Art
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut