Barcelona

El Parlament aprova la constitució de la comissió parlamentària per estudiar el concert econòmic

Aquest divendres es constituirà la comissió parlamentària per l'estudi del concert econòmic. La comissió la formaran tretze diputats -3 de CiU i 2 per cada grup parlamentari-, i a més hi haurà 5 representats del govern.

Actualitzat
La junta de portaveus del Parlament ha aprovat aquest dimecres la constitució, aquest divendres 3 de juny, de la Comissió Parlamentària per estudiar la viabilitat del concert econòmic. Aquesta comissió era una proposta que CiU i ERC van presentar a mitjans d'abril, però s'esperava que passessin les eleccions del 22 de maig per constituir-la.

La comissió la presidirà CiU i inclourà 13 diputats: 3 de Convergència i Unió i 2 per cada grup parlamentari. També hi participaran 5 representants del govern i s'estudiarà un model de finançament similar al concert basc. Es pretén que Catalunya pugui recaptar, gestionar i liquidar els impostos.

En les diverses reunions que es faran a l'estiu hi podran assistir tècnics, especialistes i membres d'entitats que proposin els membres de la comissió

Es preveu presentar les conclusions de la comissió abans del 31 d'octubre, davant del ple del Parlament.
Anar al contingut