El papa Francesc ha presidit la cerimònia de la passió de Crist a la basílica de Sant Pere

El papa renuncia a última hora a anar al viacrucis per "preservar la salut"

Francesc havia d'assistir a l'acte al Colosseu de Roma, però el Vaticà ha emès un comunicat pocs minuts abans de l'inici del ritu en què deia que el seguiria des de la Casa Santa Marta

La cancel·lació ha estat a última hora. Estava previst que el papa Francesc presidís aquest Divendres Sant el tradicional viacrucis de Setmana Santa al Colosseu de Roma. S'hi havia instal·lat la butaca des de la qual havia de seguir l'acte al turó del Palatí, davant del Colosseu, on té lloc aquesta cerimònia per ser el símbol de la persecució dels primers cristians.

Aquest, a més, havia de ser el viacrucis més personal de Bergoglio, ja que havia escrit ell mateix per primera vegada les "meditacions", els textos que es llegeixen al llarg de les catorze estacions de la creu per recordar el camí a la mort de Jesús de Natzaret.

Però pocs minuts abans que comencés l'acte, el Vaticà ha emès un comunicat: "Per preservar la salut davant la vigília de demà i la santa missa del Diumenge de Resurrecció, aquesta tarda el papa Francesc seguirà el viacrucis del Colosseu des de la Casa Santa Marta".

El viacrucis a Roma aquest divendres (Reuters/Yara Nardi)

La salut del papa Francesc

Francesc, de 87 anys, ha tingut alguns problemes respiratoris en els últims temps, però aquest dijous va presidir, aparentment sense problemes, la missa de Dijous Sant en una presó de dones de Roma i aquest mateix divendres, la cerimònia de la passió de Crist a la basílica de Sant Pere.

Fins a aquest imprevist, Francesc ha participat amb normalitat en la resta de ritus de la Setmana Santa romana i fins i tot dimecres passat va entrar caminant a l'audiència general amb els fidels, tot i que sol fer-ho amb la cadira de rodes que fa servir a causa dels seus coneguts problemes de mobilitat.

Així mateix, encara que en les últimes setmanes ha renunciat a llegir en públic els seus discursos i homilies, ja que es cansa per les seqüeles d'una grip recent, durant aquesta Setmana Santa els ha llegit sense cap problema.

A la missa crismal de Dijous Sant, que obre el tridu pasqual, Francesc va llegir una llarga homilia, mentre que a la missa de l'últim sopar, en una presó femenina de Roma, no va llegir la seva homilia, sinó que va improvisar un breu discurs, abans de rentar els peus a dotze recluses des de la cadira de rodes.

 

ARXIVAT A:
ReligióPapa Francesc
Anar al contingut