Barcelona

El Pacte Nacional pel Referèndum demanarà reunir-se amb el govern espanyol

El portaveu del comitè executiu del pacte, Joan Ignasi Elena, ha declarat que el referèndum "es pot celebrar, és legal i és legítim estar-hi a favor o en contra"

Actualitzat

La segona reunió del Pacte Nacional pel Referèndum s'ha celebrat aquest dimecres al Parlament. La trobada s'ha fet enmig del debat sobre la possibilitat d'avançar la convocatòria de la consulta, en cas que s'inhabilités la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La reunió tenia un doble objectiu. En primer lloc, ratificar el manifest fundacional, un text que demana un acord entre el govern espanyol i el català per celebrar el referèndum. A més a més, la trobada també ha servit per abordar els passos i les accions que cal seguir a partir d'ara per sumar adhesions al text. El Pacte ha instat les institucions i les entitats a engegar una campanya perquè el referèndum es faci.

En aquest sentit, el Pacte demanarà una reunió amb el govern espanyol, amb l'objectiu d'aconseguir acordar-lo. És el que ha anunciat el portaveu del comitè executiu del pacte, Joan Ignasi Elena, després de la segona trobada d'aquest organisme, amb la presència, entre altres, del president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Al final de la reunió, Elena ha reivindicat que el referèndum "es pot celebrar, és legal i és legítim estar-hi a favor o en contra". 

 

 

 

Anar al contingut