Sant Joan Despí

El nou hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí comença a funcionar i donarà servei a 300.000 persones

El nou hospital Moisès Broggi a Sant Joan Despí ha entrat en funcionament. El centre sanitari donarà servei a 300.000 persones d'onze municipis del Baix Llobregat. Un pla de mobilitat especial intenta evitar els problemes d'accés al nou hospital.

Actualitzat
El nou Hospital del Baix Llobregat, a Sant Joan Despí, ha entrat en funcionament, encara que de manera parcial.

De moment s'han posat en marxa les consultes externes i progressivament s'aniran obrint altres serveis fins que a finals de mes ja funcionarà al 100%.

En total, aquest nou hospital, que ha comptat amb una inversió de 113 milions d'euros, ha de donar servei a més de 300.000 habitants d'onze municipis del Baix Llobregat.

Evitar el col·lapse

Es preveu que cada dia passin unes 10.000 persones per l'hospital, situat en una zona que ha crescut molt en els últims anys. Els estudis de TV3, diverses oficines, tres hotels i una gran àrea residencial expliquen el gran volum de gent que es mou per aquesta zona, on la mobilitat sovint es fa difícil.

Aquest serà l'hospital de referència per a onze municipis, i per evitar el col·lapse confien que la gent agafi el transport públic. Es desviaran deu línies d'autobusos perquè parin a prop de l'hospital. El tramvia, el metro i el tren són altres opcions, però queden més lluny.

Però no tothom hi arribarà amb transport públic, i l'aparcament és una altra qüestió que també preocupa. Les 700 places d'aparcament noves que es faran a l'hospital no seran gratuïtes, i els veïns del barri tindran més places de residents a la zona, però els accessos, de moment, es quedaran com estan.
Anar al contingut