Grande-Marlaska veu amb bons ulls el trasllat a Catalunya dels presos independentistes

El ministre de l'Interior remarca que el jutge competent ha d'autoritzar-ho

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, és partidari que els dirigents independentistes i els polítics que són presos a Estremera, Soto del Real i Alcalá-Meco puguin ser traslladats a presons catalanes, a prop de casa seva, si així ho autoritza el jutge. 

Grande-Marlaska ha recordat, en una entrevista a Onda Cero, que "aquestes persones estan en situació de presó provisional, que és diferent de quan hi ha una sentència ferma i hi ha una condemna de privació de llibertat".

Llavors sí que -ha afegit- "és competència d'Interior, d'Institucions Penitenciàries, determinar el centre on compliran la pena", però "quan són presos provisionals estan a disposició del jutge que ha dictat la resolució. Per això habitualment estan en presons pròximes a on es practica la instrucció."

El ministre sí que veu raonable que, un cop acaba la instrucció, puguin ser traslladats:

"Quan hi ha la possibilitat que hi hagi cinc o sis mesos que una persona no serà requerida judicialment i sempre que consti l'autorització del jutge encarregat que digui que no, doncs es pot avaluar si les circumstàncies personals poden determinar un trasllat que ajudi a portar una vida personal més fàcil."

Preguntat sobre si aquest "és el cas en què ens trobem", Marlaska ha dit que sí i que li sembla "excessiu". Però ha remarcat que cal la decisió prèvia del jutge competent:

"S'hauria d'avaluar. Però insisteixo que el jutge competent en la causa hauria de manifestar que no existeix cap inconvenient ja que hi haurà un període transitori en què no hi haurà requeriments judicials."

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut