LLIGA DE CAMPIONS

El Madrid es classifica per a la final de la Lliga de Campions en eliminar el Barça

El Barça havia de remuntar un 0-2, i el resultat d'avui, un empat a 1, no ha estat suficient. El Madrid, doncs, és l'equip classificat per jugar la final de Glasgow, contra el Bayer Leverkusen, que va eliminar el Manchester. Tot i el marcador, el Barça ha tingut oportunitats per aconseguir la remuntada, però no hi ha hagut gaire sort, i, a més, el Madrid ha estat molt eficient. El gol de Raúl, en el minut 40, avançava el Madrid en el marcador. El Barça, però, ha sortit molt ambiciós en la segona part, i, en el minut 49, una centrada de Cocu l'ha rematat a gol Helguera, en pròpia porteria. A partir del minut 40 s'han anat esvaint les esperances blaugranes.

El terreny de joc estava massa moll i això ha fet que el joc no fos gaire còmode, sobretot en la primera part, amb contínues caigudes dels jugadors i pilotes que se n'anaven massa ràpides. Xavi seria el primer jugador a fer un xut a porteria, en el minut 2. El seu llançament des de fora de l'àrea, però, anava amb poc perill i ha sortit per sobre de la porteria. En els primers deu minuts, cap dels dos equips aconseguia el control del partit. Zidane ha protagonitzat la primera ocasió de gol, en el minut 19. El francès ha fet un xut fort des de fora de l'àrea buscant l'escaire dret de la porteria de Bonano, però la pilota ha sortit fora per poc. En una jugada combinada entre Raúl i Guti, cap a la mitja hora de partit, arribaria l'acció més perillosa abans del gol. Bonano, molt encertat, envia el xut de Guti a córner. La resposta blaugrana, dos minuts després, arribaria a peus de Luis Enrique. El xut de l'asturià l'ha desviat Fernando Hierro. En el minut 37, un xut de Rochemback des de més enllà dels trenta metres l'ha tocat lleugerament Cocu, i la pilota s'ha estavellat al pal. César no la pot blocar i, en un intent de rematada, Kluivert li dóna un cop a la cara amb la bota. En el minut 40 arribaria el gol del Madrid, un gol que tenia un important factor psicològic afegit. Raúl fa un potent xut des de fora de l'àrea molt ben col·locat, i la pilota entra per l'escaire fins al fons de la xarxa. Bonano s'ha estirat, però no hi ha arribat. Era el premi a l'eficiència. Una ocasió del davanter, un gol. Però el Barça no s'ha enfonsat, i, en la segona part, ha sortit al terreny de joc a totes. Només tres minuts després de la tornada dels vestidors, el Barça ha empatat el partit gràcies a un gol d'Iván Helguera en pròpia porteria. Saviola toca suaument una centrada de Cocu i l'intent de refús del defensa madridista acaba al fons de la porteria. En el minut 73, Luis Enrique hauria pogut empatar el partit, però el seu xut, amb la cama esquerra, ha sortit fregant el pal. També ho podria haver fet Kluivert, en el minut 83, però la seva rematada se n'ha anat fora per sobre del travesser.