París

El lloguer a París: una ciutat amb un mapa interactiu de preus màxims

RedaccióActualitzat

Als carrers de París costa trobar gaires rètols oferint pisos de lloguer penjats a les finestres i els balcons. L'autèntic mercat del lloguer es juga a la xarxa, amb webs molt conegudes, algunes basades en el contacte directe entre propietari i llogater, sense intermediaris.

I és a la xarxa també on el llogater troba la resposta a la qüestió normal en aquests casos. El lloguer que em demanen és correcte, o és més alt del compte? El govern ha posat en marxa un mapa interactiu per saber quin és el preu màxim que ens poden cobrar.

N'hi ha prou introduint el nombre d'habitacions, l'antiguitat de construcció de l'edifici i si el pis és moblat o no. I clicant el barri on es troba, obtenim el preu mínim, mitjà i màxim per metre quadrat, que hem de multiplicar per la superfície del nostre pis.

Si el lloguer és més alt, el llogater té dret a reclamar al propietari, recórrer a la mediació i, en última instància, arribar als tribunals. Però els casos acostumen a resoldre's en la primera fase, amb un acord directe entre les parts.

Aquesta mesura per frenar l'augment dels lloguers es completa amb la fixació d'un índex de referència que marca l'augment anual que es pot aplicar. L'últim, no arriba al 0,2%. Havia arribat a estar per damunt del 3%.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut