Exemplars de "Silverview", la novel·la pòstuma de John Le Carré (EFE / Neil Hall)
Exemplars de "Silverview", la novel·la pòstuma de John Le Carré (EFE / Neil Hall)

El llegat de John le Carré: a la venda la novel·la pòstuma i hi ha més històries inèdites

"Silverview", l'últim misteri de l'escriptor de novel·les d'espies, ha entrat a les llistes de més venuts al Regne Unit i els Estats Units

Actualitzat

Fa gairebé un any que va morir John le Carré, el mestre de les novel·les d'espies. Els seus lectors, però, tenen ara l'oportunitat de llegir noves històries de l'autor britànic. Ha arribat a les llibreries "Silverview", la novel·la pòstuma de Le Carré.

El llibre, de 224 pàgines, explica la història de Julian Lawndsley, que ha deixat la feina a la gran ciutat per tenir una vida més tranquil·la al capdavant d'una llibreria en un poble costaner anglès. Un parell de mesos després, rep la visita d'Edward, un immigrant polonès que sap moltes coses sobre la família de Julian.

'Silverview', la novel·la pòstuma de John le Carré, a l'aparador d'una llibreria de Londres
"Silverview", la novel·la pòstuma de John le Carré, a l'aparador d'una llibreria de Londres (EFE / Neil Hall)


Després de la publicació del llibre, l'agent de l'escriptor, Johnny Geller, confessava que tenia una sensació "agredolça": "M'hauria encantat compartir amb ell les boniques crítiques (que no hauria llegit), encara que feliç de compartir aquesta commovedora i genial última història del Mestre. La seva veu no es difuminarà", va tuitejar:


La publicació de "Silverview" ha estat aprovada pels quatre fills del novel·lista. El més jove, Nicholas Cornwell, que també és escriptor, va dir al diari The Sunday Times que, com a autor, l'obra pòstuma del seu pare era "enormement frustrant per com de consistentment brillant és" la novel·la.

"A vegades, el material que es publica pòstumament és dolent i no s'hauria de publicar. No és el cas, és un llibre genuïnament bo", opina sobre "Silverview". Amb pocs dies a les llibreries, la novel·la ha entrat a la llista dels més venuts tant al Regne Unit com als Estats Units:


Històries inèdites de Smiley

John le Carré, de nom real David Cornwell, va néixer el 1931 a Dorset. Novel·les com "L'espia que tornava del fred", "El jardiner constant" o "El talp" són alguns dels seus llibres més coneguts. En total, va escriure 25 llibres, molts dels quals es van adaptar al cinema.

L'última novel·la de Le Carré abans de morir va ser "Un home decent", publicada l'any 2019. L'espia George Smiley, un oficial d'intel·ligència que va protagonitzar moltes de les novel·les de Le Carré, és un dels personatges més coneguts de la literatura d'espionatge. Tant Smiley com els arguments de les obres tenien una font d'inspiració molt real: Le Carré havia treballat al servei d'intel·ligència britànic durant els 50 i 60.

L'escriptor John le Carré, mort el desembre de l'any passat, en l'entrega del Premi Olof Palme, a Estocolm
L'escriptor John le Carré, mort el desembre de l'any passat, en l'entrega del Premi Olof Palme, a Estocolm (EFE / Claudio Bresciani)


Precisament el personatge de Smiley podria tenir continuïtat en els propers anys. Nicholas Cornwell ha explicat que, enmig dels papers de l'escriptor s'hi han trobat històries inèdites del personatge més famós de Le Carré. "El grau en què estan acabades i són publicables l'hem de descobrir", apunta Cornwell, que assegura que "si hi ha més coses que valen la pena de publicar, ho farem".

Indignat amb el Brexit, Le Carré va morir com a ciutadà irlandès i no britànic, segons va revelar a l'abril un dels seus fills.

 

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut