L'exconsellera Clara Ponsatí, l'exconseller Lluís Puig i l'expresident Carles Puigdemont arribant al Palau de Justícia de Brussel·les (ACN/Natàlia Segura)

El jutge belga decidirà el 7 d'agost si extradeix l'exconseller Lluís Puig a Espanya

La decisió que prengui el jutge sobre l'exconseller Puig podria condicionar també el que passi més endavant amb Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín

RedaccióActualitzat

La justícia belga ja ha fixat data per anunciar si extradeix o no l'exconseller de Cultura Lluís Puig a Espanya, després que el jutge hagi tancat la instrucció. Serà el 7 d'agost quan sabrem si dona la raó a la justícia espanyola i decideix retornar l'exconseller o, per contra, el jutge considera que no hi ha delicte i anul·la l'euroordre. A Lluís Puig li atribueixen malversació i desobediència.

De totes maneres, encara que hi hagi sentència, no vol dir que el procés s'acabi, perquè tant la defensa com la Fiscalia podrien recórrer a dues instàncies judicials més.

La decisió que prengui el jutge sobre l'exconseller Puig podria condicionar també el que passi més endavant amb Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín.

Ara les seves euroordres estan aturades perquè són eurodiputats i per reprendre el procés judicial caldria que el Parlament Europeu els retirés la immunitat, que és el que ha demanat el Tribunal Suprem espanyol a través d'un suplicatori que ja està en marxa.

L'exconseller Lluís Puig entrant al jutjat a Brussel·les aquest dimarts

Tots tres eurodiputats estan acusats de sedició i malversació pel cas de l'1-O. En tots tres casos, la Fiscalia de Brussel·les dona suport a les peticions cursades pel Suprem i, encara que els polítics catalans van demanar que els seus casos fossin acumulats en un mateix procés, la justícia belga només va acceptar coordinar els calendaris.

Per la seva banda, l'exconsellera i delegada del govern a Brussel·les, Meritxell Serret, no s'enfronta a cap procediment d'extradició perquè el Tribunal Suprem no va emetre una tercera euroordre contra ella, acusada de desobediència pel cas de l'1-O.

Aquest és un procés molt lent que amb la crisi sanitària pel coronavirus s'ha complicat molt més. Si no hi ha cap sorpresa i el jutge dicta sentència aviat, l'euroordre de Lluís Puig serà la primera de les tres que ha dictat el jutge Llarena a Bèlgica que arriba al final.

L'exconseller de Cultura explicava ahir al "Més 3/24" que la justícia belga li donarà la raó i que, per tant, espera que aquest cop, definitivament, sí es pugui arribar fins al final.

Entrevista íntegra al "Més 3/24":

ARXIVAT A:
Procés catalàLluís PuigTribunal Suprem Pablo Llarena
Anar al contingut