Illes Kujuk, a Sasebo, a Nagasaki
El nombre total d'illes japoneses ha passat a ser de 14.125 (iStock)

El Japó descobreix 7.000 illes noves que no sabia que tenia

Un nou recompte ha permès doblar la xifra d'illes reconegudes al Japó, que ara superen les 14.000

RedaccióActualitzat

Un nou recompte ha doblat el nombre d'illes reconegudes al Japó. En total, l'arxipèlag ha passat a tenir 14.125 illes, mentre que la xifra oficial fins ara era de 6.852.

Així ho ha anunciat l'Autoritat d'Informació Geoespacial japonesa (GSI), que ha actualitzat la xifra gràcies a la millora en la tecnologia topogràfica i la digitalització de mapes.

L'últim cop que s'havia fet va ser el 1987. Fa 35 anys, el recompte el va fer la Guàrdia Costera nipona. Va tenir en compte totes les illes japoneses amb un perímetre d'almenys 100 metres.

La nova xifra, que no suposa cap canvi en la mida del territori japonès ni de les aigües territorials del país, també ha tingut en compte aquesta mida. De fet, el GSI va trobar de manera automàtica 120.729 illes, però va descartar aquelles que no arribaven a aquests 100 metres o que han estat creades de manera artificial.

"La definició d'illes es basa en la Convenció de les Nacions Unides sobre el Dret del Mar, però no existeix un acord internacional sobre el mètode de comptar illes, per la qual cosa comptem terra amb una circumferència de 0,1 km o més i que s'hagi format naturalment", aclareix l'organisme en un comunicat.

El recompte no inclou illes en llacs o rius.

Les illes que envolten el Japó han estat motiu de diverses disputes territorials. És el cas de les illes Kurils del sud, controlades per Rússia i que Tòquio reclama des del final de la Segona Guerra Mundial; amb les illes Senkaku, de la Xina; o amb un grup d'illots que el Japó i Corea del Sud es disputen des de fa més de 70 anys, anomenat Dokdo per Seül i Takeshima per Tòquio.

 

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut