Treballadors de la central de Fukushima fent treballs al reactor 4 de la central el 6 de març del 2013, dos anys després de l'accident (Reuters…
Treballadors de la central de Fukushima fent treballs al reactor 4 de la central el 6 de març del 2013, dos anys després de l'accident (Reuters)
Tòquio

El Japó admet el primer cas de càncer en un treballador provocat pel desastre de Fukushima

El treballador, de 41 anys, rebrà una compensació de l'Estat en considerar-ho accident laboral

Actualitzat

El govern japonès ha reconegut per primera vegada que la causa del càncer d'un treballador de la central de Fukushima són les radiacions que va rebre arran del desastre nuclear de l'11 de març del 2011.

L'home, de 41 anys, que pateix leucèmia, va treballar en les tasques de reconstrucció i neteja de la central nuclear i va estar exposat a alts índex de radioactivitat entre el 2012 i 2013 a prop dels reactors 3 i 4, segons el diari "Asahi".

El treballador rebrà una compensació de l'Estat en considerar-ho accident laboral, segons la cadena estatal NHK, i se li pagaran les despeses mèdiques i se li donarà una indemnització per incapacitat laboral.

Quatre anys i mig després de la catàstrofe nuclear de Fukushima arran d'un tsunami, el govern nipó ha admès el primer cas de càncer en un treballador provocat per les radiacions de Fukushima i l'hi ha concedit una compensació, tot i que fins ara hi ha hagut 13 casos d'empleats que han contret algun tipus de càncer després de treballar en centrals nuclears.

En aquest cas, l'empleat va quedar exposat a uns 15,7 microsieverts anuals pel seu treball a la planta, més del triple del límit fixat de 5 microsieverts segons la normativa nipona per determinar la relació entre casos de leucèmia i exposició a radioactivitat.

Fins ara uns 44.000 treballadors han participat en les tasques de neteja i desmantellament de la central des de l'accident, segons l'empresa TEPCO. Poc després de l'accident, els anomenats "herois de Fukushima", el grup d'homes i dones que van treballar en l'emergència nuclear per contenir el desastre, van rebre el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia pel seu sacrifici personal i el seu "valerós i exemplar comportament".

Anar al contingut