El govern tanca àrees comercials, locals d'oci, bars i restaurants

Les mesures també afecten les presons, on Jordi Sànchez està aïllat a l'espera del resultat del test del coronavirus

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat declara la suspensió immediata de l'activitat i el tancament de pistes d'esquí, gimnasos, locals d'oci, bars i restaurants, discoteques i àrees comercials no destinades a l'alimentació o productes de primera necessitat.

El conseller d'Interior Miquel Buch, demana a la població evitar qualsevol trobada, manifestació o activitats amb altres persones fora dels entorns familiars, per evitar que es pugui propagar la malaltia, així com limitar o evitar desplaçaments.

 

 

El conseller ha avançat aquest divendres al matí les mesures, que són d'aplicació immediata i per un període mínim de 14 dies. Els detalls concrets s'especifiquen en una resolució del govern sobre el cessament de l'activitat, a tot Catalunya, que s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Buch ha concretat que, fora dels establiments apuntats, l'ús dels espais públics, de comerços, bars i restaurants, de moment s'ha de continuar fent seguint les recomanacions d'higiene, i distàncies de seguretat establertes, però que no es descarta prendre mesures més restrictives.

"Ara és una recomanació. No es descarta que l'escenari canviï i aleshores es prenguin mesures més dràstiques."


Jordi Sànchez, aïllat

Les noves mesures de la Generalitat també afecten les presons. Justícia ha ajornat els vis-à-vis íntims i familiars a les presons després de detectar un positiu i vuit sospitosos.

Una de les persones aïllades és el president de la Crida, Jordi Sànchez. Està confinat a les dependències d'infermeria de la presó de Lledoners. Ahir va saber que havia estat en contacte amb una persona que molt probablement tingui el coronavirus, segons creuen els metges que l'atenen a l'espera que les analítiques ho confirmin.

Jordi Sànchez de moment no té cap símptoma. Aquest dijous li van fer una anàlisi a l'hospital de Manresa per haver estat en contacte directe amb una persona de risc. Això no vol dir que s'hagi contagiat necessàriament, però a la presó han preferit aïllar-lo per prevenció. Sànchez sabrà els resultats en un màxim de 48 hores.

 

Normalitat en l'operació Igualada

Pel que fa al confinament que des d'aquesta nit passada s'ha ordenat a Igualada i 4 municipis més de la conca d'Òdena, el conseller Buch ha dit que l'operació s'ha fet amb normalitat, tret de petites incidències, tenint en compte que "un dispositiu com aquest no s'havia fet mai a Catalunya".

Fins a 2/4 de 2 de la matinada, s'ha mantingut un "període porós" en el qual s'ha permès l'entrada i sortida de persones amb una causa justificada. S'han fet 765 identificacions de persones que han sortit del perímetre de confinament, per garantir la seva traçabilitat. A partir d'aquesta hora ja no s'ha permès sortir a ningú més.

El conseller d'Interior ha explicat que des de Protecció Civil es garanteix el subministrament d'aliments, higiene i medicació, i durant el matí s'han reunit amb els proveïdors de serveis bàsics.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut