Oriol Junqueras i Cristóbal Montoro
Oriol Junqueras i Cristóbal Montoro
Madrid

El govern presenta recurs contra la intervenció dels comptes per part de Montoro

RedaccióActualitzat

La Generalitat ja ha presentat el recurs al Tribunal Suprem per demanar la suspensió cautelar de la intervenció de les seves finances. Amb aquest tràmit, el Departament d'Economia espera frenar l'execució de l'acord del govern espanyol, que dona al Ministeri d'Hisenda el control gairebé total de la caixa de la Generalitat.

Cristóbal Montoro ha donat de temps fins aquest dimarts al matí per acatar aquesta ordre, publicada al BOE de dissabte, i que implicaria una tutela directa de les finances catalanes per part del ministeri.

Hisenda assumirà el pagament de nòmines i serveis essencials, i congelarà qualsevol nova despesa de la Generalitat. Per pagar les partides ja compromeses, el govern haurà de certificar en cada cas que els diners no es destinen a l'organització del referèndum.

El govern ha denunciat el que considera una intervenció "encoberta" de la Generalita. Segons Pere Aragonès, Rajoy no aplica directament l'article 155 per evitar el referèndum de l'1 d'octubre "per no tenir un cost polític".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut