El secretari d'Economia, Pere Aragonès
Barcelona

El govern denuncia una intervenció "encoberta" de la Generalitat

Segons Pere Aragonès, Rajoy no aplica directament l'article 155 per evitar el referèndum de l'1 d'octubre "per no tenir un cost polític"

RedaccióActualitzat

Quan falta un dia perquè s'acabi el termini donat per Rajoy perquè la Generalitat certifiqui a Hisenda que no farà ús del pressupost per a altres activitats que no siguin els serveis bàsics i essencials, el govern català insisteix que es tracta d'una mesura sense empara legal.

Per aquest motiu, el govern presentarà aquest dilluns al matí un recurs contra les mesures aprovades divendres pel Consell de Ministres, i que a la pràctica suposen la intervenció dels comptes de la Generalitat. 

El secretari d'Economia, Pere Aragonès, ha denunciat a "Els matins" de TV3 que l'executiu espanyol no aplica directament l'article 155 "per no tenir un cost polític": 

"Un bloqueig complet de comptes no hi ha base legal per fer-lo. Això està molt estipulat. Hi ha una llei de blanqueig de capitals que ve de la normativa comunitària, amb un reglament, amb uns instruments de control. I per tant, el govern de l'estat espanyol no pot fer el que vulgui en relació amb això sense saltar-se tota la seva normativa interna ni tampoc la normativa comunitària."

Aragonès assegura que les mesures anunciades posen en perill serveis essencials com la renda garantida de ciutadania i per això en demanaran la suspensió cautelar. Segons Aragonès, si no s'accepta el recurs, acudiran a instàncies europees:

"Volen fer el que sigui abans de l'1 d'octubre per paralitzar el referèndum d'autodeterminació. Si després un tribunal diu que això era il·legal, que no havien d'haver seguit aquest procediment sinó un altre, per ells això és igual perquè el que els interessa són aquests 15 dies que falten. Precisament per això presentem aquest recurs, que si no se'ns accepta doncs anirem a instàncies europees."

El secretari d'Economia ha volgut tranquil·litzar els treballadors públics perquè cobraran amb "tranquil·litat". A "El matí de Catalunya Ràdio", Aragonès ha assegurat, a més, que cap entitat financera ha rebut, per ara, l'ordre de bloquejar els comptes de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut