El govern presentarà un recurs per frenar la intervenció dels seus comptes

El vicepresident Junqueras diu que presentarà un recurs per aturar la intervenció dels comptes de la Generalitat des de Madrid

RedaccióActualitzat

El govern presentarà un recurs per deixar en suspens la intervenció del Ministeri d'Hisenda perquè ataca, diu, drets socials fonamentals.

El recurs pretén aturar l'entrada en vigor de l'ordre ministerial, que es va publicar aquest dissabte al BOE i que donava un termini de 48 hores al govern per presentar el compromís de no disponibilitat pressupostària.

En una entrevista al "Telenoticies migdia", el vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha dit que el govern espanyol està aplicant l'article 155 de la Constitució de manera encoberta.

Junqueras ha assegurat que aquesta decisió impedeix fer uns pagaments que van més enllà del referèndum de l'1 d'octubre. El bloqueig dels pressupostos perjudicarà, diu, molt sectors a Catalunya que es quedaran sense rebre cap assignació.

"Tot allò que fa referència a empresa, a internacionalització de l'economia, a agricultura, a ramaderia, a pesca, a cultura, a joventut, a esports, a habitatge, a renda mínima garantida... Ho bloquegen tot. Diuen que no podem gastar ni un euro. Diuen que no permetran que nosaltres vulguem assumir aquesta despesa."

Junqueras acusa el govern espanyol d'actuar de forma irresponsable.

"Ens intervenen i ens prohibeixen ajudar la gent aquells que s'han polit 64.000 milions d'euros del fons de reserva de la Seguretat Social. Aquí, els irresponsables volen impedir que els responsables, els que actuem de forma responsable i eficaç al servei dels ciutadans, puguem continuar-ho fent."

El vicepresident ha assegurat que la Generalitat ha fet els deures en matèria econòmica i ha insistit que és imprescindible que tots els ciutadans votin l'1 d'octubre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut