Madrid

El govern espanyol vol tenir enllestit el nou model de finançament abans del 9 d'agost

El model de finançament serà una de les grans prioritats de la nova legislatura. És el compromís del govern espanyol, segons ha pogut saber TV3. L'executiu s'ha marcat dos objectius: finançament per a Catalunya abans del 9 d'agost, com preveu l'Estatut, i publicació de les balances fiscals. Precisament aquest matí el conseller d'Economia ha reconegut que la negociació serà dura i ha estès la mà a Convergència i Unió.

Actualitzat
Segons ha pogut saber TV3, la intenció del govern espanyol és tenir enllestit el nou model abans del 9 d'agost, és a dir, la data límit que fixa l'Estatut. El fet que encara no hagin començat les converses posava en dubte el compliment d'aquest termini. Fonts de l'executiu també asseguren que publicaran les reclamades balances fiscals, com ja va anunciar en campanya el vicepresident Solbes. Madrid destaca que això deixarà clar que Catalunya contribueix molt a la solidaritat amb altres comunitats, però remarca que les balances seran un element més per tenir en compte, no pas l'únic, en l'elaboració del nou sistema.

Aquest matí, Castells advertia que la negociació serà dura i difícil i feia una crida a l'entesa amb CiU. Artur Mas s'hi ha mostrat d'acord, però diu que és José Montilla qui ha de moure fitxa. El líder de CiU li reclama que convoqui una cimera amb tots els partits catalans.
Anar al contingut