El govern espanyol presenta un pla de xoc per a l'automoció de 3.750 milions

Sánchez aprovarà l'ampliació a 100 milions del pla Moves en el Consell de Ministres d'aquest dimarts, després de reunir-se amb representants del sector

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut presentar aquest dilluns el pla de xoc per al sector de l'automoció amb els representants socials, però sense entrar a detallar quines seran les ajudes que rebran els particulars.

La xifra total destinada serà de 3.750 milions d'euros, la meitat del que hi dedicarà França, que també acaba de presentar el seu pla. No ha vinculat les ajudes a decisions estratègiques que prenguin les multinacionals a partir d'ara, com ha fet Alemanya.

 

1.535 milions al 2020

Segons ha avançat Sánchez avui, 1.535 milions seran per a aquest exercici, mentre que 2.200 seran "per al 2021 i anys següents".

D'aquestes grans xifres, 2.690 seran inversions per a la indústria, tant els fabricants com els proveïdors "i tota la cadena de valor d'aquest important sector".

Pel que fa a la renovació del parc d'automòbils, un del més envellit d'Europa amb una mitjana de 13 anys d'antiguitat, el govern destinarà 300 milions a la renovació del parc públic i 250 als particulars, pensat per a vehicles amb més de 10 anys.

 

Pla Moves ampliat

Pel que fa al pla Moves, Programa d'Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible, es posa en marxa amb una dotació de 100 milions, per sobre dels 45 milions previstos quan es va aprovar el febrer passat.

La investigació i el desenvolupament tindrà un pressupost de 415 milions i la formació, un total de 95 milions.

Pedro Sánchez ha destacat que "aquest pla no deixarà ningú enrere i per això hem dotat una partida per a rendes inferiors a 1.500 euros al mes i persones amb problemes de discapacitat".

Els ajuntaments podran alliberar part dels seus pressupostos per a la compra de vehicles eficients, i ha dit que també s'aprovaran mesures fiscals.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut