El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
Madrid

El govern espanyol menysté l'acte del govern de compromís amb el referèndum

Méndez de Vigo demana que "no enganyin" els catalans, però ofereix mà estesa per al diàleg

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha menystingut l'acte del govern de compromís amb el referèndum. El portaveu de l'executiu del PP, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que més enllà de l'escenificació no tindrà més transcendència i que no hi haurà referèndum:

"Aquesta possible declaració unilateral d'independència, a banda que és il·legal, no té cap efecte polític i jurídic. Això ho diem amb claredat, nitidesa, perquè creiem que és important que ho sàpiguen els ciutadans catalans, que no els enganyin, que no els expliquin coses que no són. Ho diem amb tranquil·litat, amb la tranquil·litat de qui té la mà estesa per al diàleg sense data de caducitat".

D'altra banda, Méndez de Vigo ha afirmat que el govern "ha lluita, lluita i lluitarà" contra la corrupció que "no té ideologia ni carnet" després del nou cas de presumpte finançament il·legal al PP madrileny. El portaveu del govern espanyol ha insistit en la "voluntat legislativa i la voluntat d'accions per combatre la corrupció que afecta a tots i atempta contra la democràcia".

Amb tot, i emparant-se en el secret de sumari, Méndez de Vigo s'ha negat a respondre sobre la suposada filtració per la qual Ignacio González hauria estat advertit des del govern espanyol que l'estaven investigant.

Anar al contingut