La ministra d'Educació, Isabel Celaá (EFE)

El govern espanyol dona un mes a Múrcia per retirar el veto parental

La delegada per la Violència de Gènere, Victoria Rosell, planteja que es podria aplicar l'article 155 a Múrcia "perquè es nega a tractar tot el seu alumnat amb igualtat"

RedaccióActualitzat

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha donat un mes de termini al govern de Múrcia perquè restableixi la legalitat i retiri el veto parental que permet a les famílies decidir si els fills assisteixen a determinades activitats escolars. El govern espanyol assegura que si no ho fan, ho portaran als tribunals.

L'executiu de Pedro Sánchez va enviar el requeriment al govern murcià divendres passat i encara no té resposta.

La ministra Celaá ha carregat contra Vox i el PP per aquesta mesura.

"El veto parental és una intrusió al sistema educatiu. És una sorpresa que la direcció del PP segueixi de manera automàtica i acrítica el discurs de Vox."

El veto parental és una condició de Vox per facilitar l'aprovació dels pressupostos al govern autonòmic de PP i Ciutadans. El "pin parental" de Vox assenyala que els pares han d'autoritzar expressament als seus fills l'assistència a xerrades, tallers i altres activitats extraescolars.

 

Pel govern espanyol, és "una censura prèvia i afecta també la llibertat de càtedra".

 

Rosell suggereix aplicar el 155

En aquest sentit, la delegada del govern per la violència de gènere, Victoria Rosell, ha plantejat en una entrevista a la SER que es podria aplicar l'article 155 a Múrcia:

"Hi ha unes vies jurídiques que poden ser no necessàriament judicials, sinó fins i tot administratives de requeriment, perquè compleixin aquesta obligació. Imagini's fins i tot un 155 a Múrcia perquè es nega a tractar tot el seu alumnat amb igualtat o a garantir els drets de les persones més vulnerables."

 

La magistrada en excedència i diputada d'Unides Podem ha argumentat que caldrà seguir un "camí similar al de Catalunya" si el govern de PP i Ciutadans a l'autonomia no rectifica i manté una actuació unilateral que "trenca l'ordenament jurídic".

La delegada del govern per la violència de gènere, Victoria Rosell (EFE)

         

A través del seu compte de Twitter, ha explicat que es tractava d'una ironia que pretenia comparar el comportament de PP, Ciutadans i Vox amb la desobediència del govern català.

"La frase comença amb un "s'imaginen" i acaba amb una rialla. Es diu ironia."

PP defensa la mesura

El president del PP, Pablo Casado, ha defensat públicament la mesura que ha impulsat Múrcia i ha assegurat que no és una cosa nova ja que el seu partit ho va proposar a la Comunitat de Madrid fa 15 anys.

 

Abascal diu que en alguns llocs ensenyen jocs eròtics a nens menors de 6 anys

El líder del partit d'extrema dreta assegura que el "pin parental" no vulnera la llei d'educació vigent i assegura que en alguns llocs ensenyen jocs eròtics a nens menors de 6 anys:

"Volem protegir els nens dels continguts sexuals que s'estant donant als nens de 0 a 6 anys. No tinc cap dubte que no se'ls ha d'ensenyar cap joc eròtic, com s'està fent en alguns llocs. Defensem que això està lluny de l'educació i al costat de la corrupció de menors."

Abascal creu que el PP no podrà mantenir la seva postura sobre la mesura ja que, diu, hi ha molta tensió dins el partit.

ARXIVAT A:
Educació VoxPPPSOE
Anar al contingut