Barcelona

El govern demanarà explicacions a Braun perquè justifiqui el tancament de la planta d'Esplugues de Llobregat

El govern de la Generalitat demanarà explicacions sobre els motius de la multinacional Braun per tancar la fàbrica que té a Esplugues de Llobregat. Així ho preguntarà el conseller de Treball, Jordi Valls, a la direcció de l'empresa a la reunió que tindran aquest dimecres. Segons Valls, Braun ha d'explicar els arguments que justifiquen el tancament per complir amb la responsabilitat social que té.

Actualitzat

El conseller de Treball i Indústria es nega a donar per fet el tancament de la planta que Braun té a Esplugues de Llobregat i assegura que ara és moment d'analitzar els motius de l'empresa. Amb aquest objectiu, dimecres es reunirà per separat amb representants de l'empresa i dels sindicats, i més tard amb els alcaldes del Baix Llobregat afectats. Segons Valls, Braun és una marca més que consolidada a casa nostra i per això cal que s'expliquin els arguments.

Jordi Valls ha demanat a Braun que assumeixi la responsabilitat social que té: "No hem de donar per fet un anunci de deslocalització que s'envia tranquil·lament a través dels mitjans de comunicació. L'empresa té responsabilitat social sobre una estructura industrial que s'ha anat consolidant al seu voltant, sobre els treballadors que durant un llarg període de temps han generat riquesa per aquesta empresa i sobre un territori determinat".

La decisió anunciada per Braun de tancar la planta d'Esplugues, on treballen 761 persones, i de traslladar a l'Europa de l'Est o a la Xina la producció de petits electrodomèstics, prevista per finals del 2008, suposa la principal retallada de plantilla a Catalunya des de l'expedient de regulació d'ocupació aprovat al desembre a Seat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut