Esplugues de Llobregat

Els treballadors de Braun de més de 50 anys confien negociar prejubilacions abans del tancament definitiu de l'empresa

Després de saber que l'empresa tancarà, els treballadors de Braun de més de 50 anys confien poder negociar prejubilacions abans del tancament definitiu de l'empresa el 2008. Dimarts començaran les converses amb la direcció. Ahir l'empresa va anunciar que més de 700 persones es quedaran sense feina perquè Braun s'emporta la producció a la Xina. De moment, els treballadors, que hauran d'abandonar l'empresa de forma esglaonada, es reuniran amb la direcció per mirar de reconduir la situació.

Actualitzat
Braun va anunciar ahir el tancament de la planta d'Esplugues de Llobregat a finals del 2008. Es quedaran sense feina unes 700 persones. Part d'aquests treballadors es podran acollir a les prejubilacions, que, a partir de dimarts, es començaran a negociar amb l'empresa. Altres miraran de recol·locar-se i, altres, els 42 empleats del departament de recerca i desenvolupament, tindran la possibilitat d'incorporar-se al centre tecnològic que el grup té a Alemanya.

L'empresa haurà d'augmentar els estocs mentre completa el trasllat de la producció a una altra planta on els costos siguin menors, probablement a la Xina o a l'Europa de l'Est, de manera que fins llavors els treballadors tindran més feina del normal.

El tancament de Braun és el procés de deslocalització més greu que hi ha a Catalunya des de l'any 2002, quan la multinacional nord-americana Lear va decidir tancar la fàbrica de Cervera, on treballaven més de 1.200 persones. No és el primer que hi ha al sector del petit electrodomèstic, ni tampoc a Esplugues, una localitat on la indústria ha anat perdent pes de manera molt intensa durant l'última dècada. 
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut