Barcelona

El govern demana a Renfe que declari la il·legalitat de la vaga

El govern de la Generalitat ha demanat a la companyia ferroviària que declari il·legal la vaga de maquinistes. Així ho ha comunicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, el qual ha qualificat de "debilitat manifesta" la capacitat de Renfe per enfrontar-se als vaguistes. Mentrestant, representants de l'empresa i el sindicat Semaf es estan reunits des de les 11 del matí a l'estació de Sants per intentar desbloquejar el conflicte laboral que enfronta la companyia i el col·lectiu de maquinistes. Es tracta del primer intent d'acostament entre les dues bandes per apropar posicions.

Actualitzat
El conseller Francesc Xavier Mena també ha advertit que si Renfe no aconsegueix que els maquinistes acabin la vaga de zel "que està impedint exercir els drets de milers i milers de ciutadans catalans", la Generalitat recorrerà a l'àmbit de la justícia. Mena ha fet aquest advertiment mentre continua la reunió entre el sindicat majoritari dels maquinistes, el Semaf, i l'empresa per mirar de trobar una solució a un conflicte que ja fa tres dies que s'allarga.

El director general de Viatgers de Renfe a escala estatal, Enrique Urkijo, que des d'ahir és a Barcelona, ha anunciat aquesta trobada després que aquest matí ha parlat amb els maquinistes. Urkijo ha confirmat que el sindicat Semaf ha demanat una reunió per aquest mateix matí i que ells l'han acceptat. La reunió té lloc des de les 11.00 hores en un despatx de l'estació de Sants. A hores d'ara no ha transcendit cap acord, s'han limitat a explicar les seves posicions i arguments i s'ha fet una pausa de més de mitja hora per avaluar les converses per separat.

Urkijo espera que, en el marc de l'acord regulador signat, entre d'altres per aquest sindicat, les dues parts aconsegueixin arribar a un acord.

Urkijo ha remarcat que el Semaf va firmar un acord amb l'empresa i que els acords hi són per complir-se.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut