La consellera de Presidència, Neus Munté, durant la seva compareixença posterior a la reunió del govern
La consellera de Presidència, Neus Munté, durant la seva compareixença posterior a la reunió del govern
Barcelona

El govern confia que la CUP garanteixi "estabilitat", tot i les discrepàncies externes

El corrent intern de la CUP Endavant adverteix en un comunicat que vol assegurar que mai s'afavorirà, per vot favorable o abstenció, mesures antisocials o encobridores de la corrupció

RedaccióActualitzat

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha explicat que el govern té la voluntat de tenir pressupostos del 2016, encara que no ha fixat un termini concret, i ha recalcat que té un acord d'estabilitat amb la CUP i no amb corrents d'aquest partit com Endavant. En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Munté ha replicat així a Endavant, un sector de la CUP que ha fet "autocrítica" pel desenvolupament de la fase final de les negociacions amb Junts pel Sí i pel contingut de l'acord d'investidura que va permetre salvar la legislatura i elegir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

La consellera ha recalcat que la "voluntat" del govern és tenir nous pressupostos per poder aplicar el pla de xoc social, entre d'altres qüestions, encara que no ha concretat quan s'aprovarien. Munté ha manifestat en tot cas que estan "convençuts" que "se seguirà complint l'acord d'estabilitat parlamentària, que passa també per l'aprovació dels pressupostos", alhora que ha remarcat que aquest pacte és "entre Junts pel Sí i la CUP, no amb cap corrent de la CUP", en al·lusió a Endavant, sector crític amb el pacte d'estabilitat parlamentària.

Un comunicat d'Endavant avisa que vol assegurar que mai s'afavoriran, per vot favorable o abstenció, mesures antisocials o encobridores de la corrupció". I assenyala també que "si les passes cap a la independència són cercles per perpetuar el processisme, farà caure el govern".

El Pla de Govern estarà enllestit en dos mesos

Munté també ha anunciat que l'executiu ha aprovat començar l'elaboració del Pla de Govern i els plans departamentals que fixaran els objectius principals del mandat i han de permetre aconseguir "la plena sobirania del poble català" i disposar de les eines d'un Estat. Segons Munté, el govern espera tenir llestos abans de dos mesos tots els seus plans rectors.

El Pla del Govern ha de guiar l'acció de l'executiu de Carles Puigdemont durant aquesta legislatura. Prioritzarà les línies d'actuació "plasmades en el programa electoral de Junts pel Sí i el pla de xoc social acordat amb la CUP.

Sobre les negociacions per formar govern a l'Estat, la consellera ha definit de "gens ambiciós" amb Catalunya i "decebedor" el document del PSOE per aconseguir acords perquè Pedro Sánchez sigui el pròxim cap de l'executiu espanyol. Munté creu que el text fa "una menció tan mínima" de Catalunya que pràcticament "no existeix".

 

Anar al contingut