Alemanya

El G-8 amenaça amb noves sancions contra l'Iran però s'encalla en la independència de Kosovo

Els països del G-8 amenacen amb noves sancions contra l'Iran. Reunits a Potsdam, Alemanya, per preparar la cimera de caps d'estat i de govern de la setmana que ve, els ministres d'Afers Estrangers del grup s'han encallat, però, en el tema del futur polític de Kosovo. Moscou es continua oposant a acceptar el pla d'independència de l'ONU.

Actualitzat

La ciutat alemanya de Potsdam acull des d'aquest matí la trobada dels caps de les diplomàcies del G-8, els set països més rics del món més Rússia, destinada a preparar l'agenda internacional de la cimera de caps d'estat i de govern que es farà la setmana que ve a la mateixa ciutat.

Una agenda molt densa, que inclou el Pròxim Orient, Darfur, l'Afganistan o el combat contra el canvi climàtic. L'impàs sobre el dossier nuclear iranià, el futur estatut de Kosovo, la guerra a l'Iraq o la lluita contra el terrorisme seran altres qüestions que s'hi tractaran. Els ministres intentaran tancar el màxim de dossiers possibles, però no sembla possible que hi pugui haver un acord sobre tots.

La cimera del G-8, envoltada de mesures de seguretat extremes i polèmiques, començarà el 6 de juny a Heiligendamm.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut