Davos

El Fòrum de Davos gira al voltant dels perills geopolítics

La cimera reuneix prop de 2.500 líders de 140 països que analitzen la situació econòmica mundial

RedaccióActualitzat

Prop de 2.500 líders econòmics i polítics de més de 140 països participen des d'avui en una nova edició del fòrum mundial a Davos, a Suïssa. La cimera s'allargarà fins dissabte. Tindran especial pes els debats sobre la situació econòmica mundial, just després que el Fons Monetari Internacional (FMI) hagi revisat a la baixa les previsions de creixement mundial, tot i la caiguda del preu del petroli.

Però gran part del debat girarà al voltant dels perills geopolítics. La preocupació dels líders mundials se centra ara mateix en conflictes com el d'Ucraïna, la guerra a Síria o l'expansió d'Estat Islàmic. També es parlarà del canvi climàtic i el futur d'internet. Hi ha prevista la presència de 40 caps d'estat i de govern, com el primer ministre xinès, Li Keqiang; la cancellera alemanya, Angela Merkel, o el president francès, François Hollande. Per part del govern espanyol, el seu representant serà el ministre d'Economia, Luis de Guindos.

Des de Davos, l'economista Xavier Sala i Martín, un dels participants del fòrum, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la innovació és una de les qüestions centrals de la cimera: "Hi ha molts empresaris de les noves tecnologies i, òbviament, s'intentarà esbrinar no només com la innovació transforma diferents indústries sinó també com canvia les relacions laborals."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut