Façana de les granges del Carme cremada
La granja està abandonada, però té propietaris, segons l'Ajuntament (CCMA)

El foc de Cubelles va començar en una granja abandonada on es reuneixen joves

L'incendi va obligar a desallotjar veïns perquè les flames van arribar molt a prop d'algunes cases

RedaccióActualitzat

Com va començar l'incendi de Cubelles? Les flames es van originar dissabte al vespre en una granja abandonada coneguda com les Granges del Carme. Segons els Agents Rurals, tot apunta que "uns individus que eren a dins haurien fet un ús imprudent del foc".

Ho haurà de confirmar la investigació. En tot cas, aquesta possibilitat coincideix amb un fet que els veïns i el mateix Ajuntament feia temps que alertaven.

"És un lloc de reunió de joves, és una nau diàfana i no hi ha res a dins", ha explicat Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles, a TV3. "La sensació és que estan abandonades, però hi ha un propietari", ha afegit.

Per això, des de l'Ajuntament assegura que els han notificat "moltíssimes vegades que hi posin cura, que hi posin tanques i les netegin".

Els Agents Rurals investiguen l'origen del foc
Els Agents Rurals investiguen l'origen del foc (Agents Rurals)

Arran de l'incendi, que s'ha donat per controlat aquest matí i ha cremat 2,8 hectàrees de terreny forestal --segons dades encara provisionals--, Fonoll ha anunciat que prendran "mesures més dràstiques perquè no torni a passar".

"Obrirem expedient sancionador. Les granges són molt a prop de les cases. Hem estat de sort, perquè hauria pogut passar una desgràcia."

L'incendi, en una zona propera als habitatges, s'ha estabilitzat i controlat aquest dissabte a la nit, però aquest diumenge encara ha calgut remullar la cendra i apagar bé les brases per evitar que revifi.

Les flames de l'incendi a la urbanització Corral d'en Cona, a Cubelles
Les flames de l'incendi a la urbanització Corral d'en Cona, a Cubelles (Ajuntament de Cubelles)

Per precaució es van desallotjar una vintena de persones --que ja han tornat a casa-- i es van tallar alguns carrers.

ARXIVAT A:
IncendisBombers
Anar al contingut