Joaquim Benítez
Joaquim Benítez
Barcelona

El fiscal demana 22 anys per 4 delictes d'abusos sexuals al pederasta dels Maristes

El fiscal també demana 14 anys d'inhabilitació per exercir la professió de professor que tingui relació amb menors d'edat i 70.000 euros d'indemnització per a les 4 víctimes, exalumnes dels Maristes

RedaccióActualitzat

El fiscal reclama 22 años anys per 4 delictes d'abusos sexuals al pederasta dels Maristes de Barcelona. A més demana per al pederasta, Joaquim Benítez, 14 anys d'inhabilitació per exercir la professió de docent que tingui relació amb menors d'edat i 70.000 euros d'indemnització per a les 4 víctimes, exalumnes dels Maristes. L'acusació sosté que Benítez va aprofitar la seva condició de professor per abusar sexualment dels quatre alumnes.

A principis del 2016 es va destapar l'escàndol d'abusos sexuals a menors al Col·legi dels Maristes Sants-les Corts de Barcelona. El professor d'educació física Joaquim Benítez va dir el febrer de l'any passat que a l'escola sabia el que estava passant des de l'any 1990. L'escola, però, sempre ha negat haver encobert els abusos.

Però, en una entrevista que es va publicar fa un any, Benítez assegurava que l'any 1990 la direcció del centre i de la comunitat dels Maristes el va convocar arran de la queixa d'una família. El van sancionar amb la pèrdua "de tres o quatre mesos de sou". Benítez deia que "els Maristes sí que coneixien aquesta debilitat" i que hauria agraït que l'haguessin fet fora de l'escola en aquell mateix moment.

El cas d'abusos sexuals es va destapar amb la denúncia d'un pare, Manuel Barbero. Després es van encadenar les denúncies d'altres víctimes i es van investigar fins a 12 professors de l'escola.

El periodista Guillem Sànchez, que va ser un dels primers a informar dels casos d'abusos sexuals a l'escola dels Maristes, explicava que hi havia professors que havien seguit exercint tot i les denúncies que hi havia en contra seva.

Sànchez reclamava que els casos de pederàstia no havien de prescriure perquè, per la mateixa característica de l'abús, les víctimes triguen molts anys a tenir prou força per denunciar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut