El pare que va destapar els abusos sexuals als Maristes, en contra que l'escola es presenti com a acusació particular

Manuel també ha presentat un recurs davant del jutge contra la llibertat provisional de Benítez

RedaccióActualitzat

Manuel, el pare que va destapar el cas dels abusos sexuals al col·legi Maristes Sants-les Corts, està en contra que l'escola es presenti com a acusació particular. La direcció del centre ha fet l'anunci a "El matí de Catalunya Ràdio", on ha confirmat que es vol presentar com a acusació particular en tots els casos d'abusos sexuals que impliquen el centre.

També ha demanat que es revoqui la llibertat de Joaquín Benitez, exprofessor del centre, presentant un recurs i reclamant presó per a l'acusat perquè considera que hi ha risc de fuga. El pare al·lega també que el fet que el pederasta confés estigui en llibertat és perillós per al seu fill i altres possibles víctimes. A la sortida dels jutjats ha dit que "un abús pot quedar enterrat perquè la família es veu sola davant el tema" i que "l'escola va deixar que es paralitzés i s'enterrés aquest tema". També ha explicat que "l'escola no s'ha posat en contacte amb ell en cap moment" i ha volgut destacar que "les víctimes estan atemorides".

Manuel s'ha mostrat decebut que es parli tant de protocols i en canvi no s'insisteix en "el deure moral d'una institució com aquesta a denunciar els abusos dels menors", i ha explicat que el seu fill no entenia per què ell va actuar com ho va fer però que ara ha pogut comprovar "que han ajudat moltes altres persones".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut