Un cartell identificatori del col·legi dels Maristes on hi ha hagut les denúncies d'abusos sexuals
Un cartell identificatori del col·legi dels Maristes on hi ha hagut les denúncies d'abusos sexuals
Barcelona

Els col·legis maristes de Catalunya neguen haver encobert abusos sexuals

Els claustres de professors i tot el personal rebutgen en un comunicat haver tolerat abusos a menors

RedaccióActualitzat

Tots els col·legis maristes de Catalunya han negat en un comunicat conjunt haver encobert abusos a menors. Els claustres de professors, juntament amb la resta de personal dels col·legis, han rebutjat "conjuntament, unànimement i inequívocament les acusacions i insinuacions que se'ns fan d'encobriment i de tolerància dels abusos a menors". Després dels casos destapats als col·legis Sants-Les Corts i l'Eixample, el síndic de greuges va denunciar ocultació, errors i descoordinació a l'hora de denunciar els suposats abusos.

Al document, els mestres i altres professionals proclamen el "suport incondicional" a les víctimes i les seves famílies, reclamen "respecte i ètica davant les víctimes i el professorat" i alerten que no entraran "a formar part del circ mediàtic en què alguns volen convertir les tristes experiències viscudes".

Els claustres exigeixen "que es deixi en mans dels professionals (professors, equips educatius, psicòlegs, forces policials, institucions, administracions competents i sistema judicial) la gestió de qualsevol abús dels nens". També anuncien que continuaran "oferint una educació en què els valors són i seran l'eix vertebrador"

El comunicat arriba després que els Mossos d'Esquadra han acumulat en les últimes setmanes un total de 27 denúncies per abusos sexuals contra sis professors i monitors dels Maristes de Sants-les Corts, un dels Maristes de l'Eixample i un altre de La Salle de la Val d'Aran.

Des que el professor de gimnàstica Joaquim Benítez va confessar els abusos a Sants-les Corts, al febrer, s'han rebut contra ell quinze denúncies. La resta s'adrecen a vuit professors o monitors, tot i que només tres casos han arribat als jutjats.

Anar al contingut