El dissident cubà Guillermo Fariñas, amb una de les seves filles al seu domicili de Santa Clara. (Foto: Reuters)
El dissident cubà Guillermo Fariñas, amb una de les seves filles al seu domicili de Santa Clara. (Foto: Reuters)
Santa Clara

El dissident cubà Guillermo Fariñas deixa l'hospital i torna a casa

El dissident cubà Guillermo Fariñas ha abandonat l'hospital i torna a ser a casa. Fa tres setmanes va donar per acabada una vaga de fam de 135 dies, una de les mesures de pressió que va portar el règim cubà a negociar l'alliberament de 52 presoners polítics. Fariñas ha estat quasi un mes a l'hospital per recuperar-se dels efectes d'aquesta vaga de fam. Diu que se sent estrany a casa, però creu que tant el règim com els opositors han sortit victoriosos. Afirma que els dissidents han après que, sense violència i amb la unió de tots, aconseguiran arribar als seus objectius. I pensa que ara el règim cubà els escolta.

Actualitzat
El dissident cubà ha tornat a casa i des d'allà ha fet una crida a seguir obrint portes per les llibertats i la democràcia a Cuba. Després de passar més de quatre mesos en vaga de fam, Fariñas ha necessitat tres setmanes d'hospitalització abans de poder ser donat d'alta i tornar al seu domicili de Santa Clara. El dissident cubà no va deixar la vaga de fam fins que no es va arribar a un acord per alliberar els presos polítics de l'illa.

Un cop superat aquest episodi, Fariñas diu que Cuba viu "una cojuntura històrica important", que ha acotat entre la mort del pres Orlando Zapata i justament el compromís del govern de Raúl Castro d'alliberar els presos polítics. No obstant això, ha advertit que "no hem de confiar-nos, ni acomodar-nos, hem de seguir obrint d'altres portes".
Anar al contingut