Barcelona

El Diplocat torna a estar en marxa i volen reincorporar el personal acomiadat

Quim Torra ha confirmat "el procés de restitució" de l'organisme, després que el govern de Rajoy anunciés la seva liquidació en virtut del 155

RedaccióActualitzat

El Diplocat torna a estar en marxa després del procés de liquidació engegat pel govern del PP. Aquesta tarda el govern de la Generalitat ha volgut escenificar-ho. 

La reactivació l'han decidit per unanimitat les 21 entitats de tota mena que formen part del Diplocat, l'organisme públic-privat que impulsa la projecció exterior de Catalunya.

Entre les institucions que en formen part hi ha els Ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, les diputacions, l'Associació Catalana de Municipis, universitats i escoles de negocis, Foment del Treball, Pimec, la Federació de Caixes d'Estalvis o el Consell General de les Cambres de Comerç.

 

Ara triaran un nou secretari general i miraran de reincorporar els treballadors que van ser acomiadats, a més de decidir l'estratègia de treball de l'organisme. Segons el president de la Generalitat, és vital la seva restitució.

"Passem a un procés de restitució del Diplocat, aquest instrument de país transversal en què creiem i hem cregut sempre, que ens ajuda a explicar-nos al món i, per tant, nosaltres el reprenem."

El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha defensat la reactivació i ha explicat que amb el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ni en van parlar en la reunió que van mantenir aquest dimarts.

"Són aquestes institucions i conjuntament amb la  Generalitat qui ha de prendre aquesta decisió. Ningú l'ha de prendre, la decisió sobre el Diplocat, de manera que com que això és sabut, conegut i reconegut no calia parlar-ne i no ho hem fet."

La Generalitat calcula que el procés de liquidar el Diplocat va tenir un cost de 750.000 euros.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaQuim TorraArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut