El coronavirus sobreviu sobre la pell molt menys que sobre plàstic o vidre

El coronavirus sobreviu sobre la pell molt menys que sobre plàstic o vidre

Un estudi fet al Japó descobreix que el SARS-CoV2 és més resistent que el de la grip sobre aquesta superfície

Josep Maria Camps ColletActualitzat

El virus de la Covid-19 sobreviu sobre la pell humana molt menys temps que no pas sobre altres tipus de superfícies, com el plàstic, el vidre o l'acer inoxidable.

És la principal conclusió d'un estudi fet a la Universitat de Medicina de Kyoto, al Japó, que ha comparat el coronavirus amb el virus de la grip.


Més resistent que el de la grip

Han fet l'estudi utilitzant mostres de pell i de mucoses en laboratori, i han descobert que el SARS-CoV2 hi resisteix fins a 5 vegades més que el de la grip.

Malgrat això, no són temps gaire llargs: aquest pot sobreviure menys de 2 hores, mentre el de la Covid-19 pot arribar fins a les 11.

Toni Cruanyes:


L'etanol l'inactiva en 15 segons

L'estudi, publicat a la revista Clinical Infectious Diseases, de la Universitat d'Oxford, també ha servit per constatar que tots dos tipus de virus "s'inactiven completament en 15 segons" aplicant etanol a la pell.

"Aquests resultats avalen la hipòtesi que la higiene adequada de les mans és important per prevenir la propagació del SARS-CoV-2."

Aquesta recerca redueix encara més les possibilitats de contagiar-se el coronavirus per vies que no siguin les aèries, sobre els aerosols.

Experts en virologia com Xavier Abad han destacat que el que han descobert al Japó ja se sospitava, però que s'havia fet poca recerca sobre això.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut