Barcelona

El Consell Islàmic de Catalunya denuncia que la Guàrdia Civil ha ofès l'islam

El Consell Islàmic de Catalunya i la comunitat pakistanesa han demanat respecte per la gent que professa la religió musulmana. Denuncien que durant l'operació policial contra una suposada cèl·lula de terrorisme islamista a Barcelona aquest cap de setmana la Guàrdia Civil va ofendre l'islam quan alguns agents van llançar al terra un exemplar de l'Alcorà. Asseguren que han demanat una entrevista amb el ministre de l'Interior perquè deixin aviat en llibertat els 14 detinguts, perquè consideren que són innocents. També han dit que respecten la Constitució Espanyola, que l'estat espanyol és la seva pàtria i que són fidels tant a la Constitució com a la pàtria.

Actualitzat
Mentrestant, les anàlisis fetes a les substàncies que es van trobar durant els registres, conclouen que un dels components és nitrocelulosa, un material que es pot utilitzar per fabricar bombes però que, per sí mateix, no és material explosiu. Durant l'operació policial, la Guàrdia Civil va trobar una bossa amb 30 grams d'aquesta substància, que es pot fer servir per elaborar tintures, laques o barnissos, però també com a estabilitzador de material explosiu amb què es fan volar edificis.

Inicialment es va pensar que aquesta substància era TATP, triperòxid de tiracetona, també conegut com a 'Mare de Satán' pel seu poder explosiu, o 'bomba dels pobres', per la facilitat per adquirir els seus components.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut