Imatge de l'equip radioactiu robat que podria ser perillós si es manipula.
Imatge de l'equip radioactiu robat que podria ser perillós si es manipula.
Ripollet

El Consell de Seguretat Nuclear alerta del robatori d'un equip radioactiu a Ripollet

Uns desconeguts han robat aquest diumenge un equip radioactiu que s'usa per mesurar la densitat i la humitat d'un terreny. L'aparell, que s'utilitzava per a les obres de construcció d'un nou carril a la C-58, és inofensiu sempre que no es manipuli. És per aquest motiu que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat de la desaparició, i ha demanat a qui el localitzi que eviti remenar-lo i avisi immediatament les autoritats, la policia o el servei d'urgències 112.

Actualitzat
L'equip robat és de color groc. Té forma de caixa, una nansa metàl·lica a la part superior i una pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on s'allotja una de les dues fonts radioactives que conté, una de Cesi-137 i una altra d'Americi-241/Beril·li.

A l'aparell s'indica clarament que es tracta de material radioactiu però no cal preocupar-se, segons el Consell de Seguretat Nuclear, sempre que no s'obri o es destrossi.

L'organisme nuclear assegura que no és la primera vegada que lladres de material d'obra acaben emportant-se sense saber-ho un equip d'aquestes característiques. El dispositiu, propietat de l'empresa Geotècnia i Fonaments SA, era en un laboratori d'obra situat en un carril per a autobusos i vehicles d'alta ocupació (Bus-Vao) que s'està construint a la C-58, a l'altura de Ripollet.

Anar al contingut